EKONOMİ - 26 Nisan 2018 Perşembe 09:15

Malezya’da TİSAŞ’a yoğun ilgi

A
A
A
Malezya’da TİSAŞ’a yoğun ilgi

Bu yıl 16.

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Savunma Teknolojileri Fuarı DSA Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapıldı. Türkiye’den bu fuara iştirak eden Trabzon Silah Sanayi A.Ş (TİSAŞ) yeni ürünlerini ve sektördeki son gelişmeleri sektör temsilcileri ve müşterileriyle paylaştı.


Malezya Başbakanı Necip Tun Abdurrezzak, Savunma Bakanı Hishammuddin Tun Hüseyin ve Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Merve Safa Kavakçı’nın da aralarında bulunduğu geniş bir heyet, TİSAŞ standını ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı.


Gerçekleşen fuarla ilgili bir değerlendirme yapan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçen Alemdaroğlu “Ülkemiz tabanca üretimi konusunda önemli bir yere sahip. Türk menşeili tabancalar artık dünyanın her tarafında ilgi görüyor. TİSAŞ olarak 50’ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu sayede hem sektörün gelişimine hem de ülkemize döviz girişine katkıda bulunuyoruz. Amacımız ülkemizi ve markamızı tüm dünya ülkelerine tanıtarak daha çok ihracat sahası oluşturmak. 4 gün boyunca başta Malezya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen müşterilerimizle karşılıklı görüşmeler ve ikili işbirliği fırsatları elde ettik. Bu açıdan fuar oldukça verimliydi. Bundan sonraki süreçte değişik ülkelerinde düzenlenen fuarlara TİSAŞ olarak iştirak edecek ve gelen taleplere cevap vermeye çalışacağız” dedi.


(BK-ÖS-Y)


.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.