GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirdi

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ovit Tüneli’nin inşa hikayesi ile Türkiye’nin kalkınma hikayesinin aynı olduğunu vurgulayarak “Biz bu projeye ilk başladığımızda bazıları ne diyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ovit Tüneli’nin inşa hikayesi ile Türkiye’nin kalkınma hikayesinin aynı olduğunu vurgulayarak “Biz bu projeye ilk başladığımızda bazıları ne diyordu. ‘Hayal burayı yapamazlar’ Yaptık mı bitirdik mi ? Çünkü 1880’den beri bu proje konuşulmuştur ama yapılamamıştır” dedi.


24 Haziran seçimleri öncesinde Trabzon’da düzenlediği mitingin ardından helikopterle Rize’ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi bölgede şiddetli dolu yağışı yaşanırken, vatandaşlar güvenlik şeritlerini aşarak dolu yağışından etkilenmemek için tünelin içine akın etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında askeri helikopterler eşliğinde Ovit Tüneli’nin bulunduğu alana inen Erdoğan, buradan otobüsle tünel sahasına geçti. Helikopterlerin inişinin ardından da dolu yağışı devam ederken, Erdoğan açılış için bölgeye gelen Rizeli ve Erzurumlu vatandaşlara otobüs içinden hitap etti.


Erdoğan konuşmasında “Rize ve Erzurum halkı gayet iyi bilir. Kışın tüm uğraşılarına rağmen aylarca buralar trafiğe kapalı mıydı ? Şimdi bundan sonra diriliş ve bu tünelin uzunluğu 14 km. Ovit Geçidi herhangi bir tünel değil. Aynı zamanda bu geçit Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya koridoru üzerinde bulunması sebebiyle stratejik bir öneme sahip. Ovit Geçidi’ni bu tünel yapılmadan önce ancak 11 km tırmanıp sonra da 10 km inerek geçmek mümkündü. Kendisi zaten zorlu olan bu güzergah kışın aşılmaz bir hale gelmişti. Biz bu projeye ilk başladığımızda bazıları ne diyordu. Hayal burayı yapamazlar. Yaptık mı bitirdik mi ? Çünkü 1880’den beri bu proje konuşulmuştur ama yapılamamıştır. Bugüne kadar prensip olarak katılmadığım temel atma törenlerine burada katıldım. Çünkü buna inancım vardı, bunun yapılması gerekiyordu. Hamdolsun bugün bu sözümüzü yerine getirdik. Bu kış Ovit Geçidi hiç kapanmadı. 2012 yılında başladığımız tünellerin hizmete girmesi ile birlikte bu yıl inşallah nasıl ki hiçbir sıkıntı yaşamadıysak yolda 4 km kısalıyor. Karadeniz limanlarına ulaşım kolaylaşacağı için bölgenin ticaret trafiğinde gözle görülür bir artış olacak. Bu açılışı seçim arefesinde olduğumu bir dönemde yapıyoruz. Ovit Tüneli’nin inşa hikayesi ile ülkemizin kalkınma hikayesi aynıdır” ifadelerini kullandı.



“Birileri çıkıyor bol keseden atıyor”


“İşte biz bunları yaptık. Birileri de çıkıyor bol bol atıyor. Bol keseden atıyorlar” diyen Erdoğan “Ama biz 16 yıldır hamdolsun atmadık. İşte Türkiye 1950’lere kadar da böyle geldi. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının başlattıkları kalkınma hamlesi 1960 yılında tek parti dönemi artığı bir parti tarafından kesilmiştir; kimdi onlar Cumhuriyet Halk Partisi. Bunlar değil miydi Menderes’i idame götüren. Ondan sonra demokrasi diyorlar ne demokrasisi? Demokrasi ile mi bunları idam ettin. Ama inşallah artık bunlar bu arzularına nail olamayacaklar” şeklinde konuştu.


Dolu yağışı altında konuşan Erdoğan, “Şimdi bu dolu yağışı altında sizi görünce sizin koşmanızı görünce yanımda arkadaşıma dedim ki “Allahıma hamdolsun, benim hanım kardeşlerim bu doluya rağmen böyle buraya geldikten sonra bizi de bu hanım kardeşlerimize hizmetkar kıldığı için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır. İnşallah sizlerle yapacağımız daha çok şey var. Biz 16 yılda yaklaşık 20 bin km bölünmüş yol yaptık” diye konuştu.


Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin yüzde 7.4 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan “Ancak bu beyefendiler bunu hazmedemedi. Cebinize bir şey girdimi diyor. Ey zavallı. Aha işte cebine giren. Bu Ovit tüneli. Bu senin cebine girmez, seni kendi cebine sokar. Böyle bir büyüme bu” dedi.


Konuşmasının ardından Erdoğan, beraberindeki Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte kendi kullandığı makam aracı ile tünel içinde yolculuk yaptı. Erdoğan, fotoğraf çekiminin ardından bölgeden helikopterle Rize’ye hareket edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.