SPOR - 23 Haziran 2018 Cumartesi 14:47

Özkan Sümer: "Dünya Kupası’nı yakından takip ediyoruz"

A
A
A
Özkan Sümer: "Dünya Kupası’nı yakından takip ediyoruz"

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer, Rusya’da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası’nı takip ettiklerini ve önceden belirlenmiş bir kısım oyuncularla ilgili olarak araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer, Rusya’da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası’nı takip ettiklerini ve önceden belirlenmiş bir kısım oyuncularla ilgili olarak araştırmaların sürdüğünü belirtti.


Yeni sezona yönelik kadro planlama çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Rusya’da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası’nı yakından takip ediyor. Daha önceden belirlenmiş oyuncuların performanslarını mercek altına alan bordo-mavililer, söz konusu oyuncuların transfer durumlarını araştırıyor.



"Acaba içersinde olduğumuz oyuncular var "


Trabzonspor Genel Koordinatörü Özkan Sümer, Dünya Kupası’nı takip ettiklerini belirterek, "Yeniden oyuncu bakma anlamında değil ama daha önceden belirlenmiş bir kısım oyuncularla ilgili araştıran arkadaşlarda bilgiler var. Üst düzey oyuncularla ilgili bir katma söz konusu olmaz. Daha düşük seviyedeki oyuncularda belki bizi tatmin etmez ama ilgi duyuyoruz ve bakıyoruz. Acaba içerisinde olduğumuz oyuncular var. Biz daha önce bir kısım tespitlerle ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz" dedi.



"Mücadele yönü yüksek bir takım"


Sümer, Trabzonspor’un başarılı olduğu yıllarda beceri yönünden ziyade mücadele yönüyle başarılı olduğunu belirterek, "Bir bütünlük içinde oldu ve o takımlar oyuncular takımı olma değerini taşıdı. Şimdi bahsedebileceğimiz oyuncuların takımı değil takımın oyuncuları bu farklı bir duygu ve anlayışıdır. Yeniden biz oyuncuların takımı olan bir Trabzonspor oluşturabilirsek, geliştirebilirsek inanıyorum ki toplum o takımla çok övünç ve inanç duyacaktır. Kendi kaynaklarımızı daha fazla kullanmak ve daha etkin kullanmak. O doğrultuda bir devamlılık sağlamak bunu becerdiğimiz takdirde Trabzonspor eskisi olmasa bile yeni haliyle yine beğenilebilir bir konum ortaya çıkartır" ifadelerini kullandı.



"Toplumsal desteğe ihtiyaç var"


Trabzonspor’un zorlukları aşabilmesi için toplumsal bir desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özkan Sümer, bu desteğini anlık veya dönemsel olmaması gerektiğini söyledi. Desteğini devamlılık ve bir bilinç içerisinde olması gerektiğini belirten Sümer, "Eksikliğini hissettiğimiz önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de genç oyuncuların yeterince destek bulmaması bu yönüyle genç oyuncuları kazanmak istiyorsak bunların ihtiyacının destek olduğunu da bilmeliyiz. Bu destek Trabzonspor’un geleceğini hazırlayabilecek. Geleceğini kurtarabilecek, gelecekteki başarılarını pekiştirebilecek doğru anlayış ortaya konulmalıdır" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’den fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı yeni teklif AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grubu’nda Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve Denizli Milletvekili Şahin Tin ile birlikte açıklama yaptı. Güler, 23 maddelik Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını belirterek, “Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk ekonomimizin dengesini bozmakta ve vatandaşın aleyhine dengesizlikler ortaya çıkarabilmektedir. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemleri için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Teklifimizde altı güne kadar iş yerinin kapatılmasına dair düzenleme yer alıyor. Fahiş fiyatta ceza tutarını 100 binden 1 milyona, stokçuluk için öngörülen ceza tutarını ise her bir aykırılık için 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye kadar arttırıyoruz. Ayrıca bakanlığa bir takvim yılı içerisinde üç defa stokçuluk yönünden tespiti yapılan ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerine altı güne kadar kapatma cezası uygulamasını getiriyoruz. Aldatıcı reklamların internet üzerinden yayınlanması halinde tüketiciyi korumak için Reklam Kurulu’nun hızlı bir şekilde erişimin engellenmesi kararı verebilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
Yalova Çiftlikköy’de minikler çevre müfettişi oldu Çiftlikköy Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, Şehit Abdülhamit Kaya Anaokulu’nun minik öğrencilerini ağırladı. . Topladıkları mavi kapakları tesise teslim eden minik öğrenciler, Çiftlikköy Belediyesi’nin Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile ortak yürüttüğü mavi kapak projesine destek verdi. Miniklere geri dönüşümle ilgili bilgiler veren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, geri dönüşüm sürecine sağladıkları katkılardan dolayı minikleri tevrik ederek 40 öğrenciye çevre müfettişi rozetlerini taktı. Şehit Abdülhamit Kaya Anaokulu öğrencileri Sıfır Atık Tesisi’nde bulunan kompost üretim merkezini de gezerek, yosundan elde edilen kompostun nasıl üretildiğiyle ilgili bilgiler aldı. Öğrenciler üretilen organik topraklarını evlerindeki saksılarda kullanmak üzere alarak tesisten ayrıldı. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin Çiftlikköy’deki okullardan çok sayıda öğrenciyi ağırladığını dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Tesisimiz hem atıkların toplanarak geri dönüşüm sürecine katılmaları konusunda Çiftlikköylülerin katkılarıyla önemli rol oynuyor, hem de tesis bünyesindeki kompost üretim merkezimizde üretilen verimli toprak park ve bahçelerimizde değerlendiriliyor. Ayrıca ziyaret eden herkesi tüm bu süreçler hakkında bilgilendirerek çevre konusundaki farkındalığı ve duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Muğla Başkan Aras, Bodrumlu gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ve dernek üyeleri katıldı. Başkan Ahmet Aras Bodrum’dan gelen heyeti samimiyetle karşılayıp teker teker hoş geldiniz dedi. Görüşme esnasında Başkan Aras, “13 ilçesinde tüm sorunlarına çözüm bulacağız. Öncelik personel maaşlarının yatması. Belediye Başkanlarımıza da söyledim. Bütçelerinden siz maaşlarınızı ödeyin hizmetleri ben büyükşehir olarak ne gerekiyorsa yapacağımı bildirdim” dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan ise dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “5 yıl boyunca görev yaptığımız ilçede Belediye Başkanı olarak görev yaptınız. Basınla ilişkileriniz her zaman çok iyi oldu. Muğla’daki görevinizde şahsım ve BGC adına başarılar dilerim. Muğla’nın eksiklerini inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yenebiliriz” dedi. Başkan Aras’ın ardından heyet, Bodrum Belediye Başkan Yardımcılık görevinden Muğla Büyükşehir Genel Sekreterliği görevine getirilen Tayfun Yılmaz’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Samimi bir şekilde BGC üyelerini ağırlayan Yılmaz ise Bodrum basınını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “5 yıl boyunca Bodrum’da acısıyla tatlısıyla sizinle beraber çalıştım. Sizlerin yaptığı olumlu ve olumsuz tüm yorumları her zaman dikkate aldım, almaya da devam edeceğim. Sizler halkın sesisiniz, kamunun sesisiniz. Sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. Her iki ziyaret ile çekilen hatıra fotoğrafı ardından heyet Bodrum’a döndü.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta çağdaş dönemde içtihat, mezhep ve çok mezheplilik konuşuldu. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un konuşmacı olarak katıldığı “Çağdaş Dönemde İçtihat, Mezhep ve Çok Mezheplilik” adlı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ve akademik personel ile öğrenciler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, İslamiyet’te mezhep ve çok mezheplilik konusunu tarihi önemine değindi. Mezhep meselesi her ne kadar fıkır özel konusu gibi görünse de her Müslümanı bir şekilde ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okur, “Mezhep dediğimiz uygulama İslam hürmetini bu din sağlıklı ve tutarlı bir şekilde yaşayabilmek için geliştirdiği ve sahiplendiği modelin adıdır” dedi. Farklı ülkelerde, farklı coğrafyalarda farklı mezheplerin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okur, ülkelerin Müslüman nüfusunu ele alınırken halkın ekseriyatı için Sünni, Şii, Hanefi gibi mezhebi tanımlandığını söylerken bazı ülkelerde ise herhangi bir mezhebe üye olmayan nüfusun olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Okur, farklı coğrafyalarda yaşan insanların dini kurallara nasıl uyum göstereceği konusunda mezheplerin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bir mezhebe dahil olan bireylerin başka bireylerin mezheplerine göre davranması dinde karışıklık oluşturacağına dikkat çekti. Konferans, soru-cevap kısmının ardından Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’a plaket takdimi ardından sona erdi.