GENEL - 10 Mayıs 2019 Cuma 12:05

Şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştular

A
A
A
Şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştular

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu iftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu iftarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.


İftar programına Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu’nun yanı sıra, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Gürmen İlhanoğlu, Garnizon Komutan Vekili Ahmet Burak Yürüten, Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.


Programda konuşan Vali Ustaoğlu, “Şahadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, acılarını paylaşarak çare üretmek, bizlerin üzerine düşen milli görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur. Ülkemizin her köşesinde vatanımızın, milletimizin bütünlüğü için kahramanca mücadele eden askerlerimize ve polisimize Allahtan kolaylıklar diliyorum. Başta buradaki ailelerimizin evlatları olmak üzere bu mücadelede şehit düşen evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.


Daha sonra Vali Ustaoğlu ve eşi şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.