EKONOMİ - 25 Ekim 2019 Cuma 11:18

Kadınlar üretiyor, Trabzon kazanıyor

A
A
A
Kadınlar üretiyor, Trabzon kazanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı 2019-2020 eğitim öğretim yılı kursları devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı 2019-2020 eğitim öğretim yılı kursları devam ediyor.


Bu kapsamda Ayasofya El Sanatları Merkezi ile Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi’nde 350 kadın kursiyere mesleki eğitim ve sanat branşlarında eğitim veriliyor. Sepet örücülüğü, yöresel bez dokuma, ipek halı dokuma, makine nakışı, hazır giyim, tığ örücülüğü, resim, ahşap boyama, gümüş kazaziye, hasır örücülüğü, geleneksel el nakışları, hüsnü hat, filografi, elde Türk işlemeleri, ahşap boyama, tezhip, keşan dokuma gibi birçok branşta açılan kurslara, yeni el sanatları öğrenmek isteyen kadın kursiyerlerin ilgisi her geçen gün artıyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Kursiyerlerimizin hem boş vakitlerini değerlendirmeleri, hem de ev ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için açtığımız el sanatları kurslarını çok önemsiyorum. Şehirlerin üreten kadınların sayıları arttıkça gelişeceğine ve kalkınacağına inanan biri olarak bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”