EKONOMİ - 16 Mayıs 2022 Pazartesi 13:29

Trabzonlu mobilya üreticileri ahşap oyuncak ve el sanatlarına yöneliyor

A
A
A
Trabzonlu mobilya üreticileri ahşap oyuncak ve el sanatlarına yöneliyor

Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Trabzon’da mobilya sektörünün katma değer sağlayan ürünlere yönelmesi gerektiğini belirterek ahşap oyuncak ve el sanatı üretiminin de bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Trabzon’da mobilya sektörünün katma değer sağlayan ürünlere yönelmesi gerektiğini belirterek ahşap oyuncak ve el sanatı üretiminin de bunun için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.


Trabzon’un seri üretim yapılan bir mobilya merkezi olmasının çok kolay gözükmediğini belirten Bektaş “Evinden ölçü alınarak müşterilere özel ürün yapılıyor. Katma değerin de yeterince oluşmadığını düşünüyorum. Trabzon’un aslında ciddi bir mobilya geçmişi var, yetenekli ustaları var. Ancak Trabzon’un seri üretim bir mobilya merkezi olması çok kolay gözükmüyor. Fiziki şartlarımız da buna belki yeterince elvermiyor. Son dönemde mobilya ustası, montaj elemanı, döşeme ustası, boyacı bulamıyoruz ve dikiş elemanı da bulamıyoruz” dedi.


Kadın işgücü kullanılarak el sanatına yönelik üretimler yapılabileceğini kaydeden Bektaş “Aynı şekilde ahşap oyuncak konusunu da arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bu konu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Maksimum 5 liralık bir ağaç parçası işlendiğinde, ona renk verildiğinde, güzel bir hale getirip ürün olduğunda yurtdışında 20, 30, 40 Euro’ya satılabiliyor. Bu konuda sektör olarak ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.


Bektaş, kereste ihracatına getirilen kısıtlamaları da sektör olarak desteklediklerini vurgulayarak, bunun fiyatlara olumlu yansımasını, maliyetlerin aşağıya çekilerek ihracat imkânı sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.