GENEL - 30 Mart 2012 Cuma 14:14

BELEDİYE BAŞKANINDAN HASTANE ZİYARETİ

A
A
A
BELEDİYE BAŞKANINDAN HASTANE ZİYARETİ

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kaşüstü`nde yapılan ve hasta kabulüne başlayan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ni ziyaret etti. Başhekim Prof.Dr. Ekrem Algün`e hayırlı olsun dileklerini ileten Gümrükçüoğlu, çağdaş ve modern bir hastaneyi Trabzon`a kazandırdıkları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ziyarette hasta yakınları ile sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: "Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Ekrem Algün`ün, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ndeki başarılarını teknolojik ve medikal donanım yönünden de günümüz ve çağımızın en ileri noktasında olan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde de aynı başarılarını devam ettireceğine inanıyorum. Tüm hastane çalışanlarına başarılar diliyorum"
Gümrükçüoğlu, Trabzon`a çok önemli bir bilim ve sağlık yuvası kazandırdıklarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve tüm katkısı olanlara Trabzon Belediyesi ve Trabzon halkı adına teşekkür etti.
Başhekim Algün ise Trabzon`a böylesine önemli yatırımın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Emeği geçenlerin başında olanlardan birisi de Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`dur. Her zaman bizlerin yanında olan başkanımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Başhekim Algün, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, bu hastanemiz Trabzon`da sağlık piramidinin en ucundaki nokta. Şehre biraz uzak olması ile ilgili eleştiriler oldu ama en ucundaki noktasının şehir içerisinde olmasına gerek yok. Çünkü, Trabzon`da kamunun çok sayıda hastanesi var. Hizmetlerini sürdüren Numune Hastanesi de bunlardan bir tanesi"
Başhekim Algün, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin, teknolojinin en ileri düzeyde uygulandığı sağlık kurumu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Odacılık hizmetlerinin en mükemmel olduğu bir nokta. Sağlık eğitiminin geliştirileceği bir nokta. Kısa bir sürede hastalarımızdan çok iyi geri dönüşler aldık. Burada yoğun bakım ve hastane imkanları Trabzon`daki en iyi imkanlardır. Dolayısıyla en ileri, ağır ve yoğun bakım hastası olan hastalar buraya gelecek. Diğer hastalarımız Fatih, Numune, Akçaabat,
Vakfıkebir ve Of`taki devlet hastanelerimize giderek tedavi olabilecekler. 25 yıllık hekimlik hayatımda en modern, teknolojik imkanları en iyi sağlayan hastanede çalışıyorum. Bundan da çok mutluyum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da akran zorbalığı: Çocuğu feci şekilde darbederek bayılttı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir çocuğun başka bir çocuğu feci şekilde darbederek bayılttığı olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Olay, 7 Ocak’ta Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi yanındaki parkta yaşandı. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde kimlikleri henüz öğrenilemeyen 15 -16 yaşlarındaki iki çocuk arasında arbede yaşandığı, çocuklardan birinin kendisinden fizik olarak daha zayıf görünen çocuğa saldırdığı görüldü. Çocuğa yumruk ve tekme atıp hem de gülen saldırgan çocuğa kenardaki arkadaşlarının da "devam devam" dediği görüntülerde yer aldı. Aldığı darbelerle çocuk bir süre yürüdükten sonra yol ortasına düştü. Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bodrum Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Muğla ili, Bodrum ilçesinde 25 Şubat 2026 Çarşamba günü çeşitli yerel basın-yayın ve sosyal medya kuruluşlarında yayınlanan haber ve görüntülerde, bir çocuğun akran zorbalığına uğradığı ve darp edildiği iddiası üzerine yapılan incelemelerde; olayın 7 Ocak 2026 Çarşamba günü gerçekleştiği, aynı gün taraflar tespit edilerek adli tahkikata başlandığı ve soruşturma sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır" denildi.
İzmir Bornova MTAL’de geleneksel iftar sofrası kuruldu Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programlarının ikincisi gerçekleştirildi. Okul yönetimi, öğretmenler ve personelin katkılarıyla hazırlanan programda yaklaşık 120 kişiye iftar yemeği verildi. Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu düzenlenen iftar organizasyonu ile sürdürüyor. Okul Müdürü Adnan Uçar, Müdür Yardımcıları İbrahim Kuz, Arzu Dostel ve Belgin Sağlık’ın koordinesinde düzenlenen ikinci iftar programında, okul personeli ve öğrencileri bir araya geldi. Öğrenciler mutfakta görev aldı Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Şükran Uçar, Suzan Bilgehan Karaaslan, Havva Yeni, Elvan Öner ve Gıda Teknolojileri Öğretmeni Özgür Koç’un rehberliğinde hazırlanan yemeklerde öğrenciler aktif rol aldı. 12/F sınıfı öğrencileri Mustafa Aslan ve Egemen Kokulu ile 11/E sınıfı öğrencisi Can Babür, iftar menüsünün hazırlanma sürecini öğretmenleriyle birlikte yürüttü. Haftalık çorba ikramı başlıyor Yaklaşık 100-120 kişilik hazırlanan menüde; mercimek çorbası, nohutlu pirinç pilavı üzeri tavuk, ayran ve baklava ikram edildi. Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, iftar programlarının yanı sıra Ramazan ayı boyunca haftada bir gün okul kapısı önünde vatandaşlara ve öğrencilere yönelik çorba ikramı yapılacağı bildirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, toplu iftar yemeğinin ardından sona erdi.