EKONOMİ - 19 Mayıs 2025 Pazartesi 13:23

BASİSEN 61 yaşında

A
A
A
BASİSEN 61 yaşında

Türkiye’nin en köklü işçi sendikalarından biri olan Banka, Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası-BASİSEN, 61. kuruluş yıldönümünü kutladı. BASİSEN Trabzon Şube Başkanı Kemal Selim Kokanalı, "Bu çatı altında doğup, gelişip ve büyüyen birlik ve dayanışma, 61 yıllık emek, çaba ve güvenin eseridir" dedi.


19 Mayıs 1964 yılında kurulan ve bugün Türkiye genelinde örgütlü bulunduğu 9 işletmede yaklaşık 40 bine yakın üyeye ulaşan BASİSEN’in Genel Başkanlığını Trabzonlu sendikacı Metin Tiryakioğlu yürütüyor. 61. yıldönümü kutlayan Türkiye’nin en köklü ve en donanımlı sendikalarından biri olan BASİSEN yeni yılını Trabzon Şubesi hizmet binasında üyeleriyle coşkuyla kutladı. Sendika yöneticileri, üyeler, işyeri sendika temsilcileri, emekliler ve çeşitli kurumlardan gelen misafirler, Trabzon Şube hizmet binasını ziyaret ederek bu özel günü kutladı.


BASİSEN Trabzon Şube Başkanı Kemal Selim Kokanalı, "Bu çatı altında doğup, büyüyüp ve gelişen emeğin dayanışması, 61 yıllık özveri, emek ve güvenin eseridir. Sendikamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen ve değerli hizmetlerde bulunan tüm yönetici, temsilci ve üyelerimize şükranlarımı sunarken, aramızdan ayrılıp ebediyete göç edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ziyaretleriyle bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize ve dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi.



21 ilde 2 bin 400’ü aşkın üye


Trabzon Şubesi olarak 21 ile hizmet verdiklerine vurgu yapan Kokanalı, "Trabzon şubemiz yalnızca Trabzon’da değil Amasya’dan Iğdır’a, Ordu’dan Zonguldak’a kadar uzanan geniş bir coğrafyadaki ilçeleriyle birlikte 21 ilimizin banka, finans ve sigorta işyerlerinde çalışan BASİSEN üyelerini temsil ediyoruz. Yetki alanındaki banka, finans ve sigorta çalışanlarından oluşan 2 bin 400’ü aşkın üyesiyle BASİSEN Trabzon Şubesi, bölge bazında en aktif sendikal yapılardan biri olarak öne çıkıyor" şeklinde konuştu.



"İşkolumuzun tüm çalışanlarına sahip çıkmaya çalışan bir sendikayız"


Sendikal anlayışlarının sadece toplu sözleşme dönemine odaklı olmadığını vurgulayan Kokanalı, "BASİSEN mesai saati ya da dışında günün her anında üyelerinin yanındadır. Emekliliği yaklaşan bir çalışandan, mesleğe yeni başlayan genç bir banka ve sigorta emekçisine kadar herkes için ulaşılabilir, samimi ve çözüm odaklı bir yapıya sahibiz. Sadece üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyup geliştiren değil, işkolumuzun tüm çalışanlarına sahip çıkmaya çalışan bir sendikayız. BASİSEN Trabzon Şubesi, üyelerine yönelik gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de takdir topluyor. Üyelerimizden oluşan tiyatro topluluğu, Gezi kulüpleri ve kültürel turlar, Kitap okuma kulüpleri ve çevrim içi buluşmalar, akşam yemekleri ve birlik etkinlikleri, üyelerin çocuklarına yönelik atölye ve tiyatro çalışmaları ile sportif turnuvalarla üyeler arasında birlik beraberlikle bağları güçlendiriyoruz" diye konuştu.



"BASİSEN varsa güven vardır"


61 yıldır aynı ilke ile yürüdüklerini kaydeden Kokanalı, "Trabzon Şubesi, toplu iş sözleşmesi sürecinde; üyelerimizin talep, görüş ve önerilerinin ele alınıp değerlendirildiği temsilci toplantıları, işyeri sendika temsilcilerine yönelik sendikal eğitimler gerçekleştirirken, üyelerin kariyer gelişimlerine destek amacıyla SPL sınav hazırlık eğitimleri, kurum içi terfi destek programları ve mesleki seminerlerle de destekliyoruz. 61 yıldır aynı ilke ile yürüyoruz. Emek varsa biz varız, dayanışma varsa biz oradayız. BASİSEN varsa, güven vardır. BASİSEN varsa, çalışma yaşamının sorunları için çözüm odaklı çaba vardır. BASİSEN Trabzon Şubesi, gelecek dönemde de hem sendikal hakların savunulmasına çalışacağını, hem üyelerinin hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele edeceğini, hem de toplumsal birlik ve bütünlüğün güçlendirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te kar sevinci Son yıllarda ciddi kuraklığın yaşandığı Gaziantep’te gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkili olan kar kentte sevince neden oldu. Gaziantep’te günlerdir etkili olan dondurucu soğuk, kar yağışının artmasıyla beraber etkisini yitirirken, gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine doğru etkisini iyice artırdı. Kentte uzun bir aradan sonra yoğun kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı kadar devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği kentte karın tadını en çok çocuklar çıkardı. Kar yağışı kenti beyaza bürürken, geçtiğimiz hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk havanın etkisi ise kar yağışı ile etkisini azda olsa azalttı. Kar yağışının 2 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. İş dönüşü araçları ile evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, kar yağışı sonrası kayganlaşan yollarda zor anlar yaşadı. Kentin bazı noktalarında trafikte yoğunluk yaşanırken, araçlarını bulundukları yerden çıkaramayan sürücüler ise toplu taşıma araçlarını tercih etti. Şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak ölçüldüğü kentte, gün boyu ve yarın da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte sürücüler zorluk çekerken, araçlarına kış lastiği ve zincir takmayan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime de bir gün ara verilirken, yetkililer sürücülerin kesinlikle kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamaları hususunda uyarılarda bulundu. Uzun bir aradan sonra kar yağmasını sevinçle karşılayan vatandaşlar, kar yağışının tadını çıkardı. Kar yağışı en çok çocukları mutlu ederken yetişkinler de kar keyfinden geri kalmadı. Kar yağışı sebebiyle yol kenarında park halinde bulunan otomobillerin üstleri de kar ile kaplandı. Kar atarak şakalaşan vatandaşlar kimi zaman da dengesini kaybederek yere düştü. Sabaha kadar kenti beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, kar yağışından dolayı duydukları mutlulukla birlikte fıstık ve zeytin gibi tarım ürünleri için kar yağışının fayda sağlayacağını dile getirdiler. Uzun bir aradan sonra kar görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkardıklarını söyledi.
Gaziantep SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: "Dayanışmanın güçlendiği ve ortak vicdanı hakim olduğu bir gelecek en büyük temennimizdir" SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, "Dayanışma kültürünün güçlendiği ve ortak vicdanın hâkim olduğu bir gelecek, en büyük temennimizdir" dedi. Günümüz dünyasında bilimin, aklın ve insani değerlerin her zamankinden daha fazla önem kazandığına vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, "Karşı karşıya olduğumuz küresel sorunlar ancak bilimsel düşünce, sağduyu ve sorumluluk bilinciyle aşılabilir" dedi. "Barışın, adaletin ve karşılıklı anlayışın sağlanması yalnızca belirli toplumların değil, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur" diiyen Prof. Dr. Dağlı, "Daha adil, daha huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya; ancak ortak değerler etrafında kenetlenerek ve geleceği birlikte inşa etme iradesi göstererek mümkün olacaktır. SANKO Üniversitesi olarak; kurulduğumuz günden bu yana eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize bu başarılardaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yılda da eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelilerini kullandı. Yeni yılın yeni hedefler ve yeni fırsatlar sunduğunu belirten Prof. Dr. Dağlı, "2026 yılının ülkemiz, yüce milletimiz ve tüm insanlık için barış, umut ve güzel gelişmelere vesile olmasını diliyor; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.