POLİTİKA - 21 Temmuz 2025 Pazartesi 17:43

Başkan Genç, Özgür Özel’i özür dilemeye davet etti

A
A
A
Başkan Genç, Özgür Özel’i özür dilemeye davet etti

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz Cumartesi günü Trabzon’da düzenlediği mitingde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Başkan Genç, düzenlediği basın toplantısında Özel’i şahsına yönelik sarf ettiği ifadeler nedeniyle Trabzon halkından ve şahsından özür dilemeye davet etti.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Trabzon’da düzenlediği mitingde kendisi hakkında sarf ettiği sözlere yanıt verdi. Basun toplantısı düzenleyen Başkan Genç, "Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçildik, seçildikten sonra da bütün vatandaşlarımıza hizmet etmenin gayretinde olduk. Siyasi konulara belediye başkanı olarak mümkün olduğunca girmemeye hem belediye başkanlığımızda hem de yönettiğimiz mecliste gayret ediyoruz. İşimiz derdimiz, bizi seçsin seçmesin bütün vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Bu anlayışla çalışıyoruz. Bu anlayışın halkımız tarafından benimsendiğini memnuniyetle görüyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu gerek şahsımı, gerek yönettiğim belediyemi muhatap alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in açıklamaları nedeniyle hem cevap hakkımızı kullanmak hem de vatandaşlarımızı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına basın toplantısı yapmayı zaruri gördük" diye konuştu.



"Külliyen yalan"


Başkan Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, "Bir kısım belediyelerden ihale alan içerisinde AK Parti, CHP’li ve diğer belediyelerin de bulunduğu İBB soruşturmasında da gündem olan bir kişinin aldığı ihalelerle ilgili olarak yüzde 77 AK Parti, yüzde 23 CHP ama yüzde 23 cezaevinde yüzde 77’nin keyfi yerinde. Bunlardan bir tanesi de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. Buradan Trabzon’un seçtiği kimseyi yuhalamayın. O tekel bir tek kayyımcı çırağı Adil’de kalsın. Buradan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Ahmet Başkan, senin yaptığın ihaleyle, gözaltına alınan tutuklananların arasında fark varsa açıkla. Belediye başkanımız, il başkanımız ve avukatlarımız burada. Sorgu tutanakları ortada. Ben demiyorum ki Trabzon Büyükşehir’e sabah 4’te operasyon yapın. Ben diyorum ki bir suç varsa herkese uygulansın. Bir iftiracı üzerinden onunla geçmişte ihale yapmış AK Partililer, gelmiş Zeydan Karalar paralarını ödemiş. Bir daha ihale yapmamış. 11 yıl sonra alıp içeriye atıyorsunuz. Trabzon Büyükşehir cayır cayır çalışmış, dokunmuyorsunuz" ifadelerini hatırlatarak, "Bu külliyen yalan bir ifade. Bir defa bizim dönemimizde de önceki başkanımız Murat Zorluoğlu döneminde de böyle bir ihale yapılmamıştır. Bahsi geçen firma 2015 ile 2020 arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden diğer belediyelerden aldığı gibi araç kiralama ve personel taşımak işini almış, 2020 yılında işi bitmiş ve ondan sonra bu firma ile çalışılmamış. 31 Mayıs 2020 tarihinden sonra bu firma ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi hiçbir şekilde bir sözleşme imzalamamış, açık ihalelerde en uygun teklifi veren başka firmalarla sözleşme yapmıştır. Bu külliyen yalan beyandır" dedi.



"İtibarsızlaştırmaya dönük çok çirkin ve yakışıksız açıklamadır"


Özgür Özel’in açıklamalarını Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni itibarsızlaştırmaya dönük çok çirkin ve yakışıksız açıklama olarak değerlendiren Başkan Genç, "Tamamen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni itibarsızlaştırmaya dönük çok çirkin ve yakışıksız açıklamadır. Koskoca ana muhalefet partisinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin genel başkanının düştüğü duruma bakın. Bunu siyaset adına söylüyorum, ana muhalefet çok kıymetli partidir, demokrasinin içerisinde en önemli partidir; düştüğü duruma bakın. Gelirsiniz, sorarsınız, yazarsınız, belge verir size çıkarsınız eleştirecekseniz eleştirirsiniz. Kaldı ki İBB’deki soruşturmada neden İBB’den ihale alındığı veya başka AK Partili veya CHP’li belediyelerden ihale alındığı sorulmuyor. Suça konu başka ilişkiden dolayı o soruşturma sürdürülüyor. Buna da dikkat çekmek istiyorum. Bu vesile ile Özgür beyi özre de davet ediyorum. Trabzon’dan, Ahmet Metin Genç’ten, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni böyle itham altına alamazsınız. Özür dilemeye davet ediyorum. Esefle kınadığımı ifade ediyorum. Hem ceza hem hukuki manada şahsen ve kurumsal olarak bu konuda adım atacağız. Avukat arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdim. Özür dilemek bir erdemdir. Özür dileriz derse ben o erdemi saygıyla karşılar kabul ederim ve herhangi bir hukuki şeyimiz varsa bile vazgeçeriz" ifadelerini kullandı.



Başkan Genç, Özgür Özel’i özür dilemeye davet etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya MHP Kütahya İl Başkanlığı’na atanan Türker görevi devraldı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Ali Türker, düzenlenen programla görevi resmen devraldı. Programda birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Görevi devralan MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker konuşmasında, "Allah kabul etsin, Allah hayır etsin. Biz diyoruz ki insan insana cennet olsun, insan insana can olsun, cana derman olsun. Sevgide buluşalım, hoşgörüde uzlaşalım. Karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi altında hiç ayrılmamak kaydıyla kutlu hedeflere yürüyelim. Bir olalım, diri olalım. Tam 57 yıldır bu yoldayız. Çelme taktılar, tökezledik ama düşmedik. Arkamızdan ittiler, sendeledik ama eğilmedik. Kuyuya attılar, vakti geldiğinde Yusuf olup çıktık. Mahkûm ettiler ‘vatan sağ olsun’ dedik. Mağdur ettiler, ‘kaderimiz buymuş, Allah bizimledir’ dedik. Acılarımıza rağmen ye’se kapılmadık, karanlık gecelerde kutup yıldızı gibi parladık. Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır" dedi. "Önce gönüllerimizi barıştıracağız" Programda konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ise birlik ve huzur vurgusu yaptı. Erbaş, "Ben 2007 yılından bu yana bu ilde siyaset yapıyorum. 19 yıldır partisiyle, genel başkanıyla, teşkilatıyla hiçbir sorun yaşamadan yol yürüdük. Artık geçmişi uzun uzun konuşma zamanı değil; önümüze bakacağız. Hatalarımızdan ders çıkaracağız, eksiklerimizi gidereceğiz. Önce gönüllerimizi barıştıracağız. El sıkışmadan önce gönül barışına ihtiyacımız var. Bizimle aynı yolda yürüyenlerle devam edeceğiz. Ama gönlü ve zihni başka yerde olanlara da tavizimiz olmayacak. Milletler geçmişine sahip çıkarak geleceğe yürür. Eğer tarihini bilmiyorsan, o milletin ileriye bakması mümkün değildir. Bu yüzden milli şuura ve güçlü bir milli devlete ihtiyacımız var. Allah’a şükür güçlü bir devletimiz var. Bugün burada bulunan kadrolarla Kütahya’da adeta yeniden başlıyormuş gibi sahaya ineceğiz" diye konuştu. "Mehter bizim milli kültürümüz" Milletvekili Erbaş ve İl Başkanı Türker, daha sonra partililerle birlikte Hava Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti. Ziyaret sonrası konuşan Milletvekili Ahmet Erbaş, Gaziantep’teki 23 Nisan kutlamalarında çocuk mehteran takımına sırtlarını dönenerek protesto eden CHP’lilere tepki gösterdi. Erbaş, "Mehter müziği bizim milli müziğimizdir. Öyle güçlü bir müzik ki Avrupa’yı bile etkilemiştir. Osmanlı ordusu sefere mehterle çıkardı. Bu bizim köklü kültürümüzdür. Bir fotoğraf gördüm; büyükler arkalarını dönmüş ama çocuklar mehteri can kulağıyla dinliyor. Asıl örnek almamız gerekenler çocuklardır. Onlar samimiyetiyle doğruyu gösterir" dedi.
İstanbul Beylikdüzü’nde tır kazasında faciadan dönüldü Beylikdüzü’nde arıza nedeniyle duraklayan tır yokuş aşağı kaydı. Şoför ise olası bir faciayı önlemek için aracı 10 metrelik uçuruma yönlendirip atladı. Kazada şoför hafif yaralandı. Kaza, saat 17.00 sıralarında Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesinde yaşandı. İddiaya göre, arıza nedeniyle sağ şeritte duraklayan tır kendiliğinden hareket etti. Hareket eden araç önce sol şeritte seyreden başka bir tıra çarptı, ardından daha büyük facianın önüne geçmek için şoförün müdahalesiyle yolun yanında bulunan 10 metrelik uçuruma düştü. Kendisini kurtarmak isteyen şoför ise araçtan aşağıya atlayarak hafif yaralandı. Yaralanan şoför ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme başlattı. "Kahramanlık yapmış. Kendini feda ederek tırı uçuruma yönlendirdi" Kazaya ilişkin konuşan çevrede esnaflık yapan Lokman Kondi, "Bizim 200 - 300 metre ileride dükkanımız var. Çok büyük bir gürültüye koştuk. Ben dedim her halde bina çöktü. O kadar gürültülü bir ses geldi ki, buradan 200 metre ilerideki toprak titredi. İnsanların koştuğunu görünce biz de yardım için koştuk. TIR şoförü araç kaymaya başlayınca kendisin kurtarmak için aşağıya atlamış. Ayağını burkmuş ama ucuz atlatmış. Burada yoğun bir trafik var aşağıya gitse daha büyük bir facia olabilirdi. Aslında şoför kendisine göre bir kahramanlık yapmış. Bu bölgeden kendisini buraya atmış. Allah razı olsun. Duyarlı vatandaşmış. Kendini feda ederek aracı uçuruma yönlendirmiş" dedi.
Sakarya Göğsünden bıçaklanarak hayatını kaybeden adam son yolculuğuna uğurlandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde gece saatlerinde çıkan bıçaklı kavgada göğsünden aldığı darbeyle hayatını kaybeden Fatih Kurt, cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Olay, gece saatlerinde Akyazı ilçesi Fatih Mahallesi Singapur Evleri önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, F.Ş. ile Fatih Kurt arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine F.Ş., yanındaki bıçakla Fatih Kurt’u göğsünden yaraladı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı haldeki Fatih Kurt, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, şüpheli F.Ş.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Son yolculuğuna uğurlandı Fatih Kurt’un cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınarak Akyazı’ya getirildi. Kurt için Gazi Süleyman Paşa Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Yakınlarının ve çok sayıda vatandaşın katıldığı namazın ardından Fatih Kurt’un cenazesi, Süt Fabrikası Yanı Aile Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor. (ACK-