GÜNDEM - 28 Ağustos 2023 Pazartesi 16:10

Başkan Zorluoğlu sanayi esnafının sorunlarını dinledi

A
A
A
Başkan Zorluoğlu sanayi esnafının sorunlarını dinledi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İpekyolu Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek talep ve sorunlarını dinledi. Başkan Zorluoğlu ayrıca Değirmendere’de yapımı tamamlanan kavşak çalışmasını Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Âşık ile birlikte yerinde inceledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Âşık ile birlikte Değirmendere Mahallesi yeni otogar önünde yapımı tamamlanan kavşak çalışmasını yerinde incelediler. Akıllı kavşaktan sanayi sitesine araç giriş ve çıkışı isteyen esnafı dinleyen Başkan Zorluoğlu, talebin değerlendirileceğini ifade etti.


Çözüm odaklı anlayışla esnafın taleplerini dinleyen Başkan Zorluoğlu, “Yeni otogar binasının ardından bölgede oluşturulan akıllı kavşaktan sanayi sitesine giriş ve çıkış istiyorsunuz. Karayolları Bölge Müdürümüz Mehmet Âşık Bey’le birlikte sorunu çözme noktasında yerinde inceleme yaptık. Burada hepimiz biriz, ayrı gayrımız yok. Sorunları aşmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunu yaparken de trafikte yaşanması öngörülen kazaların önüne geçmek için de çalışacağız. Şu anda elimizde iki alternatif var; birisi sanayi sitemizin ortasından giriş ve çıkış vermek, ikinci alternatif ise eskiden olduğu gibi Galericiler Sitesi’nin önünden giriş ve çıkış vermek. Bu konuda hem bizim hem de Karayolları Bölge Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptıktan sonra sizlerle bir araya gelip konuyu yeniden masaya yatıracağız" dedi.


Sanayi sitelerinin daha uygun bir yere taşınması için çalışma başlattıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, "Şu anda Büyük Sanayi, Bağkur, Fatih, Demirkırlar ve İpekyolu Sanayi sitelerinin taşınması için gerekli adımları attık. Akoluk tarafında 600 dönümlük bir alanı sanayi alanı olarak belirledik. Bununla ilgili TOKİ Başkanlığımıza gerekli yazışmaları yaptık. Geçtiğimiz aylarda ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden dolayı bunu biraz ertelemek zorunda kaldık. Ama kısa bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile bu konu hakkında konuştuk. Yakın bir zamanda gerekli adımları atacağız” şeklinde konuştu.


Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden ve gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren sanayi esnafı ise, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüz bizim için çok önemli bir konuyu gündemlerine alarak bizleri ziyaret ettiler. Ellerinden geleni yapacaklarına ve kısa zamanda beklediğimiz haberi vereceklerine inanıyoruz. Sorunumuzu çözmek için dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Karayolları Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.



Başkan Zorluoğlu sanayi esnafının sorunlarını dinledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa, alıcı çıkmazsa İstanbul yolcusu Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan dana için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.