SPOR - 03 Aralık 2025 Çarşamba 11:30

Eğitim için gittiği, ABD’de ulusal şampiyonluğa ulaştı

A
A
A
Eğitim için gittiği, ABD’de ulusal şampiyonluğa ulaştı

Trabzonspor Kadın Futbol Takımı’nın geçen sezon kadrosunda yer alan Rümeysa Akkuş, eğitim amacıyla gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) büyük bir başarıya imza attı. Okuduğu üniversitenin takımı Daytona State College forması giyen genç futbolcu, takımıyla birlikte National Champion (Ulusal Şampiyon) unvanını kazandı.


ABD’de işletme alanında üniversite eğitimi alan 24 yaşındaki Rümeysa Akkuş, bu süreçte futbola başladı. Gösterdiği performansla kısa sürede dikkat çeken sağ bek oyuncusu, Türkiye Kadın Futbol Süper Ligi ekiplerinden Karagümrükspor’a transfer oldu. 2024-2025 sezonunda Trabzonspor forması giyen genç oyuncu, sezonun ardından yarım kalan eğitimini tamamlamak için ABD’ye döndü. Eğitim için bulunduğu Amerika’da Daytona State College ile anlaşan Rümeysa Akkuş, sezonda sağ bek pozisyonunda düzenli olarak forma şansı buldu. Takımı; Region 8 Şampiyonluğu’nun ardından Southeast District’i de lider tamamladı. Geçtiğimiz hafta Oklahoma’da düzenlenen ve 12 takımın katıldığı final etabında da başarılı bir performans ortaya koyan Daytona State College, Rümeysa Akkuş’un da forma giydiği final maçında rakibini mağlup ederek National Champion kupasının sahibi oldu. Bu başarıda önemli pay sahibi olan Rümeysa Akkuş, sezon boyunca 24 maçta görev alırken 2 asist yaptı.


Mücadeleci yapısı ve disipliniyle ön plana çıkan genç futbolcu, yaptığı açıklamada, "Trabzonspor gibi büyük bir kulüpte forma giydikten sonra ABD’den teklif geldi. Yarıda bıraktığım eğitimime devam etmek istiyordum ve kabul ettim. Daytona State College ile büyük bir başarı elde ettik ve ABD şampiyonu olduk" ifadelerini kullandı.


Nisan ayında üniversiteden mezun olacağını belirten Rümeysa Akkuş, ABD, Avrupa ve Türkiye’den bazı kulüplerle görüştüğünü ve geleceğiyle ilgili kararını ilerleyen süreçte vereceğini söyledi.



Eğitim için gittiği, ABD’de ulusal şampiyonluğa ulaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile kurum bünyesinde hayata geçirdiği TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bölgenin ekonomik, sosyal ve girişimcilik ekosistemine katkı sunmak; girişimcilere eğitim, danışmanlık ve işbirliği platformu sağlamak ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan merkezin açılışına Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, il ve ilçe protokol üyeleri, oda başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda oda üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi Akademi Danışmanı Prof. Dr. Zeki Uçar, merkezin akademik vizyon ve misyonuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise merkezin kuruluş sürecinde emek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, "TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, bölgemiz için sadece bir eğitim alanı değil; aynı zamanda yeni fikirlerin filizleneceği, girişimcilerimizin nitelikli destek alacağı, işletmelerimizin ise dönüşüm ve gelişim fırsatlarına ulaşacağı bir merkez olacaktır. Bitlis Eren Üniversitemiz ile kurduğumuz bu güçlü işbirliği, bilgi ile tecrübeyi bir araya getirerek bölgemizin kalkınma hedeflerine önemli katkılar sunacaktır. Oda olarak, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmayı sürdürürken, gençlerimizin ve girişimcilerimizin yenilikçi projelerine de rehberlik etmeye devam edeceğiz. Bu merkezin, Tatvan’ın ve Bitlis’in geleceğine değer katacağına yürekten inanıyorum" dedi. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise iki kurum arasındaki işbirliğinin sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, merkezin önemini vurguladı. Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç da, konuşmalarında merkezin bölgesel kalkınma açısından taşıdığı değere dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezini gezerek yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.