SPOR - 02 Eylül 2025 Salı 13:41

Gökhan Saral: "Uğurcan Çakır’ın satışı doğru bir karar"

A
A
A
Gökhan Saral: "Uğurcan Çakır’ın satışı doğru bir karar"

Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunun görev süreleri boyunca aldıkları en doğru kararın kaleci Uğurcan Çakır’ın satışı olduğunu belirterek, bordo-mavililerin yılın transferini gerçekleştirdiğini söyledi.


Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, milli kaleci Uğurcan Çakır’ın Galatasaray’a transferiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saral, bordo-mavili yönetimin aldığı kararın isabetli olduğunu belirterek, "Trabzonspor yılın transferini gerçekleştirdi" dedi.


Uğurcan Çakır’ın bonuslarla birlikte 36 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a transfer edilmesiyle zor ancak doğru bir hamle olduğunu ifade eden Gökhan Saral, "Sayın Başkan Ertuğrul Doğan, daha önce İstanbul kulüplerine satmayacağını açıklamasına rağmen bu transfere onay verdi. Bu, doğru bir karardır. Gitmek isteyen oyuncuyu tutmanın bir anlamı yoktur. Yönetim kurulunun bazı kararlarını eleştirmiş olsam da bu kararın arkasındayım. Türkiye’de transfer rekoru kırıldı, umarım bu gelir doğru şekilde değerlendirilir ve camia da bunun takipçisi olur" diye konuştu.


Geçmiş dönemlerde alınan kararları da hatırlatan Saral, "Muharrem Usta, Mehmet Ekici’nin Fenerbahçe’ye transferine onay vermeyerek doğru bir karar almıştı. Ahmet Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür’ün satışına izin vermeyerek doğru karar vermişti. Bugün de Ertuğrul Doğan, Uğurcan Çakır’ın satışına onay vererek doğru bir adım attı" ifadelerini kullandı.


Gökhan Saral ayrıca Trabzonspor’un altyapı politikalarına da değinerek, "UEFA Gençlik Ligi’nde yarı final oynamış bir takımı dağıtmak yanlıştı. Trabzonspor U19 Takımı’nı dağıtıp, Fransa 2. Lig ekiplerinden Christ Inoa Ouali’yi yüksek bedellerle transfer etmek doğru bir yaklaşım değildir" şeklinde konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Diyadin köyünden başkente uzanan büyük hayal gerçek oldu Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Satıcılar Köyü İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hayatlarında ilk kez gerçekleştirdikleri Ankara gezisiyle unutulmaz anılar biriktirdi Küçük yaşlarına rağmen büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, başkent Ankara’yı görmenin mutluluğunu doyasıya yaşadı. Öğretmenleri eşliğinde düzenlenen gezi kapsamında öğrenciler, Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Anıtkabir ve başkentin önemli tarihi ve kültürel noktalarını ziyaret etti. Derslerde öğrendikleri bilgileri yerinde görme fırsatı bulan minikler, 23 Nisan’ın anlam ve önemini yaşayarak öğrenmenin ayrıcalığını hissetti. Özellikle Anıtkabir ziyareti sırasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve minnetlerini ifade etti. İlk kez bu kadar büyük bir şehri gören çocuklar, gördükleri karşısında hem şaşkınlık hem de mutluluk yaşadı. Yolculuk boyunca arkadaşlarıyla birlikte keyifli vakit geçiren öğrenciler, bu özel günü hayatları boyunca unutamayacaklarını dile getirdi. Geziye katılan öğrenciler, kendilerine bu imkânı sağlayan Diyadin Kaymakamı Furkan Korkusuz, Diyadin İlçe Mili Eğitim Müdürü Remzi Işık ve öğretmenlerine içtenlikle teşekkür etti. Öğrenciler, böyle anlamlı bir günde başkenti görme fırsatı bulmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese minnettarlıklarını dile getirdi. Veliler de çocuklarının böyle özel bir deneyim yaşamasından dolayı büyük bir sevinç duyduklarını belirterek, gerçekleştirilen bu anlamlı organizasyonun öğrencilerin hem ufkunu genişlettiğini hem de özgüvenlerini artırdığını ifade etti. Yukarı Satıcılar Köyü İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan coşkusunu başkentte yaşayarak sadece bir geziye değil, aynı zamanda hayatlarına yön verecek bir deneyime imza attı.
Bursa Şehrin hikayesini Nilüferli çocuklar çizdi Nilüferli çocuklar, "Şehir Sen Kimsin?" atölyesinde yaptıkları seramik pano ile kentlerini anlattı. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen eser, Altınşehir Gençlik Merkezi’nin duvarında yerini aldı. 2025 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Şehir Sen Kimsin?" atölyesinde, Nilüfer’de yaşayan 44 çocuk, kente dair algılarını çizdiler. Bu yıl da çocukların çizimleri seramik panoda hayat buldu. Altınşehir Gençlik Merkezi’nin duvarına bulunan eserin açılışı Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, çocuklar, eğitmenler, velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Okan Şahin, "‘Şehir Sen Kimsin?’ Aslında bu, koskoca bir soru. Biz de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu soruyu Nilüfer’de yaşayan 44 çocuğumuza sorduk. Onlar cevabı tek tek vermek yerine, hep birlikte vermeyi seçti. Kentlerini anlattılar. Her biri kendi mahallesini, sokağını, anısını bu panoya bıraktı" dedi. Panonun aynı zamanda ortak bir hafıza olduğunu dile getiren Şahin, "Bir yanda bir çocuğun en sevdiği park. Bir yanda bir başkasının okul yolu. Bir köşede en güzel oyunların oynandığı sokak. Tek tek bakınca küçük hatıralar; bir arada bakınca koskoca bir şehir. Buradan geçen her Nilüferli, bir çocuğun gözünden kendi şehrine bakma şansı bulacak" dedi. Nilüfer’de çocukların sözünü duymanın değerini bildiklerini anlatan Şahin, "Geçtiğimiz yıl Badırga Mahallesi’ndeki çocuklarımız köylerinin kültürel mirasını seramiğe işledi. Bizim Ev’deki özel ihtiyaç sahibi gençlerimiz, 770 parçalık Bursa silüetini tek tek birleştirmişti. Nilüfer’in en güzel yanı bu: Çocuklar burada yalnızca büyümez. Söz söyler, iz bırakır, eser bırakır" diye konuştu. Şahin, çocuklara ve eğitmenlere emekleri için teşekkür etti.
Erzurum Kaymakam Kızılgüneş, miniklerle doktor önlüğü giydi Erzurum’un Palandöken ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında "23 Nisan Çocuk Köyü" etkinliği düzenlendi. Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Palandöken ilçesinde eğitim gören ilkokul öğrencileri katıldı. Çocuklar, etkinlik kapsamında farklı meslekleri yakından tanıma ve deneyimleme imkânı buldu. 23 Nisan Çocuk Köyü’nde postane, itfaiye, pastane, kitabevi, akvaryum, tamirci, benzin istasyonu, polis merkezi ve hastane gibi çeşitli meslek alanları oluşturuldu. Öğrenciler, bu alanlarda ilgili kostümleri giyerek uygulamalı etkinliklere katıldı. Etkinliğe giriş yapan öğrencilere ilk olarak "Emlak Katılım" standında alışveriş çeki verildi. Çeklerini alan öğrenciler, daha sonra meslek stantlarını ziyaret ederek polis, itfaiye eri, doktor, pastacı ve kitabevi görevlisi gibi farklı meslekleri deneyimledi. Programa Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar da katıldı. Kaymakam Kızılgüneş, meslek stantlarını tek tek dolaşıp öğrencilerle yakından ilgilendi. Hastane standında öğrencilerle birlikte doktor önlüğü giyen Kızılgüneş, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Yunus Kızılgüneş, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirterek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve yarınlarımızdır. Bu nedenle bugünkü etkinlik, çocuklarımızın geleceğini şekillendirmede oldukça etkili olacaktır." dedi. Etkinlikte Kaymakam Kızılgüneş, Başöğretmen İlkokulu öğrencilerine sertifika ve hediyelerini de takdim etti.