SPOR - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 09:12

Kaleci antrenörlüğü üzerinden çocukların geleceğine ışık tutuyor

A
A
A
Kaleci antrenörlüğü üzerinden çocukların geleceğine ışık tutuyor

Beden eğitimi öğretmeni ve profesyonel kaleci antrenörü Yalçın İnan, tecrübeleri ile futbolun inceliklerini, sporun ruhunu ve hayatın getirdiklerini harmanlayarak öğrencilerin geleceklerine ışık tutuyor.


Uğur Okulları Trabzon Kampüsünde düzenlenen "Bir branş, bir profesyonel" etkinliğinde Trabzonspor’un eski kalecilerinden Zeki Ayvaz ile birlikte öğrencilerin karşısına geçen Yalçın İnan, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerin merak ettiği sorulara içtenlikle cevap veren ve onlara hem spor hayatından hem de kurucusu olduğu Altın Gençler Futbol Okulu’ndaki çalışmalarından örnekler vererek nasihatlerde bulunan Yalçın İnan, Zeki Ayvaz ile birlikte öğrencileri görüntülü olarak Trabzonspor’un eski efsane kalecisi Onur Recep Kıvrak ile de buluşturarak sürpriz yaptılar.


"Çocuklar bizim geleceğimiz her şeyimiz" diyen İnan "Bunu zikretmek kolay fakat bununla alakalı faaliyetlerde bulunmak ve bu doğrultuda çocuklarımıza örnek bir rol model olmak konusunda kendimize görev addettik. Bu anlamda davet aldığımız okullara gidiyoruz. Uğur okullarına çok teşekkür ediyorum. Normalde yaptığım en iyi iş, kaleci antrenörlüğü üzerinden çocuklarımıza hayat dersi vermek. Onlara bu konular üzerinde kendi yaşantılarımızdan ve bilgilerimizden aktarmalar yaparak geleceklerine katkıda bulunuyoruz" dedi.



"Trabzon’dan Şenol Güneşler Uğurcanlar yetişti"


Trabzon’da efsaneleşmiş Şenol Güneş’in Trabzonspor kalesini başarılı bir şekilde koruyan Onur Recep Kıvrak ve Uğurcan Çakır’ın bu anlamda yol gösterici olduğunu belirten İnan, "Geçmişten günümüze gelene kadar bakıldığında aslında futbolun zorlaşan kurallar ve şartlardan dolayı kaleciler üzerine düşen görev çok fazla arttı ve bu artış kalecilerin sorumluluğunu da artırdı. Sorumluluğunun arttığını hisseden kalecilerin doğru mantıkla doğru projelerle doğru planlamalar çalışması sonucunda kalecilerimizin bu konuda temsiliyet boyutları arttı. Trabzonspor U19 takımımız var Onur Recep Kıvrakımız var, Uğurcan Çakır, Zeki Ayvazımız var. Bunlar önceden günümüzde ve günümüzden sonra da gelecekte de yeni gelecek kelecilerle beraber devam edecekler. Kendi dönemlerinde takımını çok iyi temsil ettiler. Bundan sonraki süreçte de yeni gelecek olanlar da inşallah onların yerini alacak bayrak yarışı böylece devam edecek inşallah beklentimiz bu" diye konuştu.



Kaleci antrenörlüğü üzerinden çocukların geleceğine ışık tutuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.