GÜNDEM - 13 Haziran 2025 Cuma 12:19

Sel felaketi sonrası muhtarlardan teşekkür mesajı

A
A
A
Sel felaketi sonrası muhtarlardan teşekkür mesajı

Trabzon’da 3 Haziran salı günü yaşanan sel felaketinin ardından bölgedeki selden etkilenen Akçaabat mahalle muhtarları yapılan çalışmalara dair ortak bir açıklama gerçekleştirdi.


Meydana gelen sel felaketi sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili Akçaabat ilçesi muhtarları açıklamada bulundu. Sera Vadisi Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları adına mesajı dernek başkanlığı yürüten Sultan Memiş okudu.


12 mahallenin muhtar ve temsilcileri ile birlikte açıklamada bulunan Memiş, "Bildiğiniz gibi Trabzon’umuzda 3 Haziran günü şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi meydana gelmiştir. Bir çok işyeri ve evlerde su baskınlarının yaşandığı afetten, Akçaabat ilçemizin Akçaköy ve Çukurca mahalleleri başta olmak üzere Cevizlik, Uçarsu, Maden, Fındıklı, Esentepe, Yolbaşı, Oğulkaya, Derecik, Uğurlu, Karaman, Demirtaş, Yıldızlı mahallelerimiz olumsuz etkilenmiştir. Akçaabat’ın Çukurca Mahallesi’nde sel sularına kapılan Hüseyin Aydın amcamız yaşamını yitirmiştir. Kendisine Allahtan rahmet ve ailesine sabırlar diliyoruz" dedi.


Memiş, yaşanan selin ardından temizleme ve kurtarma çalışmalarına katılan herkese minnettar olduklarını dile getirerek, "Afetin ilk anından itibaren devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile belediyelerimiz anında harekete geçerek tüm imkânlarını seferber edip canla başla müdahalelerde bulundular. Tüm resmi ve sivil arama kurtarma ekiplerine gayretli çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.