GÜNDEM - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 12:30

Trabzon’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

A
A
A
Trabzon’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü Trabzon’da törenle kutlandı.


Kutlamalar kapsamında Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.


Düzenlenen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Zeki Eren ve protokol katıldı.


Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, büyük zaferin 103. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bugün, mazisi şanlı zaferlerle dolu milletimizin, aziz vatan toprağında verdiği çetin Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu vatanımız olarak yeniden tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 103. yıl dönümünü, birlik ve beraberlik hissiyatı içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da, zor şartlar ve türlü imkânsızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır. Bu zafer, necip milletimizin karşılaştığı her türlü zorluğu birlik ve beraberlik ruhuyla, inanç, azim ve kararlılıkla çözdüğünü ve çözeceğini yedi düvele ispat etmiş; işgalci güçlere karşı çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine kadar aziz milletimizin yekvücut olacağını en net şekilde göstermiştir" dedi.


17. Komando Tugay Komutanlığından Üsteğmen Furkan Aşçı, günün anlamını belirten konuşmasının ardından kutlamalar kapsamında folklor ve karate gösterisi yapıldı. Program, resmi geçit töreniyle sona sona erdi.



Trabzon’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da feci kaza: 6 ay önce evlenen genç çifti ölüm ayırdı Burdur’da kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada genç çiftten kadın hayatını kaybetti, erkek ise yaralandı. Otomobili sıkıştırarak kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen kamyon sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza, saat 01.00 sıralarında Emek Mahallesi Bülten Ecevit Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Y. (22) idaresindeki 20 SE 787 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, otomobilde yolcu olan eşi Rabia Yalçın (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı otomobil sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından Rabia Yalçın’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Kaza haberi alarak olay yerine gelen Rabia Yalçın’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza anında otomobili sıkıştırarak kazaya sebep olduğu iddia edilen 55 BZ 360 plakalı kamyonun sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan geçtiğimiz Ağustos ayında evlenen genç çift, düğünlerinde kaza yaptıkları otomobili kullandıkları öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.