GÜNDEM - 20 Mart 2024 Çarşamba 17:30

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası tutuklanan taraftarın babası: "Fenerbahçelilerin gönlü olsun diye benim oğlum tutuklandı"

A
A
A
Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası tutuklanan taraftarın babası: "Fenerbahçelilerin gönlü olsun diye benim oğlum tutuklandı"

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan ve ifadesinin alınmasının ardından tutuklanan Engin Taşkın’ın babası İsmet Taşkın, "Fenerbahçelilerin gönlü olsun diye benim oğlum tutuklandı" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor-Fenerbahçe arasında Trabzon’da oynanan ve sarı-lacivertlilerin 3-2’lik galibiyetiyle sona eren müsabakanın ardından konuk ekibin sahadaki galibiyet sevinci sırasında çok sayıda bordo-mavili taraftarın sahaya girmesiyle olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylarda Fenerbahçeli futbolculara saldıran 13 taraftar, karşılaşma sonrasında kamera kayıtlarından tespit edilenek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 13 taraftar, 2 gün süren sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirilmişti.


Mahkeme sonrası tutuklanan Engin Taşkın’ın babası İsmet Taşkın, oğlunun tutuklanmasına isyan etti. Bu yaşananları onaylamalarının mümkün olmadığını söyleyen baba Taşkın, "Biz yaşananlar olsun istemiyoruz. Bir kere oldu. Videolara baktığımızda bizimkiler oyunculardan dayak yemiş. Futbolcular orada karate yapmış. Oğlum 3 gündür gözaltındaydı. Mahkemeye geldik, 3 gün cezalarını çektiler bırakırlar diye düşündük. Tutuklandılar, tepkimizi de gösterdik ama yapacak bir şey olmuyor. Fenerbahçelilerin gönlü olsun diye tutuklama oldu. Bundan sonrası artık Trabzonspor’a kalmış bir durum. Bu çocuklar Trabzonspor için sahaya gidiyor. Sahada bu çocuklara yumruk, tekme atan oyuncular ceza almayacaksa bu ülkenin ekmeğini yemesinler" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.