SPOR - 28 Kasım 2025 Cuma 10:35

TÜRSAB Doğu Karadeniz’den Trabzonspor’a ziyaret

A
A
A
TÜRSAB Doğu Karadeniz’den Trabzonspor’a ziyaret

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tuna, Trabzonspor’un çok önemli bir marka olduğunu belirterek, bu markanın bölgenin tanıtımında çok önemli rolü olduğunu söyledi.


TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tuna ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret ederek, Genel Sekreter Sami Kahraman ve Genel Sayman Derviş Köz ile bir araya geldi.


Ziyarette bölgenin turizm potansiyeli, tanıtım faaliyetleri ve olası iş birliği fırsatları değerlendirildi. Başkanlığa yeni seçilen Mehmet Ali Tuna, Doğu Karadeniz’in markalaşma sürecine katkı sunmak amacıyla saha çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.


Tanıtımın artık masa başında değil, sahada yapılması gerektiğini ifade eden Tuna, "Bizim çok deneyimli acentelerimiz var, yılın altı ayı dünyayı geziyorlar. Onları masaya oturtmadan tanıtım eksik olur. Trabzonspor önemli bir marka; bu markanın bölgenin tanıtımı için çok değerli bir rolü var. Bir arada olarak daha güçlü işler yapabiliriz" dedi.


Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de helikopter destekli narkotik operasyonu Nevşehir’de helikopter destekli narkotik operasyonu yapıldı. Nevşehir merkezli İstanbul ve Isparta illerinde 45 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Nevşehir, İstanbul ve Isparta illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen projeli çalışma kapsamında ekipler, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Nevşehir merkez, Avanos ve Acıgöl ilçeleri ile İstanbul ve Isparta’da toplam 43 şahsa ait 45 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyona 224 personel, 1 helikopter, 2 İHA ve 2 narkotik dedektör köpeği katıldı. Operasyon kapsamında 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Adreslerde yapılan aramalarda 8 bin 364 gram çeşitli türlerde sentetik, 342 gram uyuşturucu madde ile birlikte, hassas terazi ve uyuşturucu kullanma aparatı, 5 adet ruhsatsız tabanca ve tüfek, 4 adet şarjör ve 63 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Antalya Kepez Türkülerin ezgilerinde buluştu Anadolu’nun yüzyıllardır dilden dile aktarılan ezgileri, Kepez’de aynı sahnede yankılandı. Şef Tayfun Akgün yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e, İç Anadolu’dan Güneydoğu’ya uzanan en güzel türküleri sanatseverlerle buluşturdu. Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanata verdiği önem bir kez daha sahneye taşındı. Şef Tayfun Akgün yönetimdeki Türk Halk Müziği Konseri, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Koro, Anadolu’nun dört bir yanından derlenen ezgileri başarıyla seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Konser boyunca salonu dolduran müzik severler, Türk halk müziğinin sevilen eserlerine hep bir ağızdan eşlik etti. İki bölümden oluşan konserde, Türk halk müziğinin eşsiz 21 eseri seslendirildi. "Yarim Yarim", "Hacel Obası", "Dağlar İğdeli Yarim", "Sarı Gelin", "Evlerin Önü Handır" ve "Has Gelin" gibi gönüllere dokunan türküler izleyicilerden büyük alkış aldı. Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenen eserler, hem duygusal hem de coşkulu anlar yaşattı. Gece sonunda sahneye çıkarak emeği geçenlere teşekkür eden Kepez Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Paksoy, Başkan Mesut Kocagöz’ün sevgi ve selamlarını ileterek, Kepez’de kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Bu tür organizasyonların ilçe sakinlerini bir araya getirdiğini, toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ifade etti.