GÜNDEM - 11 Aralık 2025 Perşembe 15:01

Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin ihalesi 10 Şubat’ta yapılacak

A
A
A
Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin ihalesi 10 Şubat’ta yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzunkum Yaşam Alanı 1. Etap ihalesinin 10 Şubat 2026’da yapılacağını açıkladı.


Başkent Ankara’da, şehrin ihtiyaçlarına yönelik bakanlar ve üst düzey bürokratlarla görüşmeler gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vizyon projeleri arasında yer alan Uzunkum Yaşam Alanı’na ilişkin müjde verdi. Başkan Genç, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur ile yaptığı görüşmenin ardından, ilk etabı 250 dönümlük alan üzerinde planlanan projenin yapımı için 10 Şubat 2026 tarihinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin ilk etabının 461 günde tamamlanması hedefleniyor.


Uzunkum Yaşam Alanı’nın Trabzon’un sahil hattına yeni bir kimlik kazandıracağını belirten Başkan Genç, "TOKİ Başkanımız ve hemşehrimiz Mustafa Levent Sungur Bey ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, projemizin ilk etabının yapımı için 10 Şubat 2026’da ihaleye çıkılması konusunda mutabık kaldık. İlk etabı 250 dönümlük alanı kapsayan bu proje; rekreasyon alanlarından sosyal donatılara, yürüyüş ve bisiklet yollarından spor alanlarına, geniş yeşil yaşam koridorlarından vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirebileceği modern sosyal mekanlara kadar pek çok unsuru bünyesinde barındıracak. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.



Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin ihalesi 10 Şubat’ta yapılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te Mirac Kandili coşku içerisinde idrak edildi Devrek’te Miraç Kandili vatandaşlar tarafından coşku içerisinde idrak edildi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde merkez ve köylerde yaşayan vatandaşlar Miraç Kandilini coşku içerisinde kutlamanın heyecanını yaşadılar. İlçede ki Merkez İbrahim Ağa Caminde organize edilen programda gecenin önemi hakkında cemaate hitap eden Devrek İlçe Müftüsü Murat Mutlu şöyle dedi: "Sevgili Peygamberimiz (sav), Miraç’tan bizlere üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren ve "müminin mirac’ı" olarak ifade edilen namaz; ikincisi, Bakara Suresi’nin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Miraç bizlere, Cenab-ı Hakk’ın kullarına sevgi ve rahmet nazarıyla bakabilme imkânı sunar. Dua da bir miraçtır ve dua, Allah ile kul arasında kurulan yüce bir bağdır; insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır. Allah’ın sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla buluşturmak için Miraç Gecesi’nin büyük bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu vesileyle ilçemiz müftülüğünce bu geceye mahsus ilçemizde bulunan tüm camilerimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, Mevlid-i Şerif ve hatim duasından oluşan programlar tertip etmiş bulunuyoruz. Bu duygularla başta Devrek ilçemiz olmak üzere ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu mübarek gecede Cenab-ı Hakk’a açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." Düzenlenen programın ardından hayırsever vatandaşlar tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.