SPOR - 18 Aralık 2018 Salı 10:31

Tunceli, Dünya Rafting Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

A
A
A
Tunceli, Dünya Rafting Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Bu yıl Türkiye Rafting Şampiyonasına ev sahipliği yapan Tunceli’de, önümüzdeki yılın Haziran ayında da Dünya Rafting Şampiyonası yapılacağı kesinlik kazandı.

Bu yıl Türkiye Rafting Şampiyonasına ev sahipliği yapan Tunceli’de, önümüzdeki yılın Haziran ayında da Dünya Rafting Şampiyonası yapılacağı kesinlik kazandı.


Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in girişimleri sonrasında Tunceli’de bu yıl ilk kez 23 - 27 Mayıs tarihlerinde Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlendi. Şampiyona sonrası Munzur çayının 36. kilometrelik kısmı Dünya Rafting parkuru haline geldi. Vali Sonel’in girişimlerini sürdürmesi sonrasında 2019 yılı Dünya Rafting Şampiyonası’nın 8 - 13 Haziran tarihleri arasında Tunceli’de yapılması kesinlik kazandı.


Dünya Rafting Şampiyonasının yapılmasının rafting sporunun gelişmesi ve bölge turizmine katkı sağlaması açısından önem arz ettiğini ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Geçtiğimiz 23 - 27 Mayıs tarihlerinde Tunceli’de ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlenmişti. Şampiyonaya ülkemizin farklı yörelerinden gelen yaklaşık 500 sporcu ve teknik heyet katılmıştı. Düzenlenen organizasyon hem ilimizde rafting sporunun gelişmesine hem de ilimizin tanıtımına oldukça katkı sağlamıştı. Türkiye Rafting Şampiyonasından sonra şimdi 2019 yılı Haziran ayında Tunceli’de Dünya Rafting Şampiyonası düzenlenecek. Böyle büyük bir organizasyonun ilimizde yapılması bizleri mutlu etti. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve WRF Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı’ya şükranlarımı sunarım"dedi.


Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve WRF Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı ise;" Türkiye olarak 2013 yılından beri rafting sporunda birçok başarıya imza attık. Bu başarıların sürmesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tunceli’de Rafting Türkiye Şampiyonasının ardından şimdi de Dünya Rafting Şampiyonası düzenliyoruz. WRF Dünya Rafting Federasyonu tarafından resmen açıklanan programda 8-9-10-11-12-13 Haziran 2019 tarihlerinde bütün dünyaya Tunceli’den sesleneceğiz"ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.