ÇEVRE - 04 Aralık 2020 Cuma 10:12

Tunceli’de kardan kapanan 52 köy yolu ulaşıma açıldı, 4’ünde çalışma sürüyor

A
A
A
Tunceli’de kardan kapanan 52 köy yolu ulaşıma açıldı, 4’ünde çalışma sürüyor

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kapanan 56 köy yolundan 52’si ulaşıma açıldı, 4 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kapanan 56 köy yolundan 52’si ulaşıma açıldı, 4 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Tunceli’de hafta başında kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 56 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan çalışmalarla 52 köy yolu ulaşıma açıldı. Halen kardan dolayı Ovacık İlçesi’nde kapalı bulunan 4 köy yolu bulunduğu ve açılması için çalışmanın sürdüğü aktarıldı.


Öteyandan özellikle sabah ve akşam saatlerinde Tunceli-Erzincan ile Tunceli-Elazığ karayolunu kullanacak sürücüleri buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.