EĞİTİM - 18 Aralık 2020 Cuma 11:49

Tunceli’de tüm eğitim kurumları “Okulum Temiz” belgesine kavuştu

A
A
A
Tunceli’de tüm eğitim kurumları “Okulum Temiz” belgesine kavuştu

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 95 okul ve kurumun “Okulum Temiz” belgelendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 95 okul ve kurumun “Okulum Temiz” belgelendirme sürecinin tamamlandığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, süreçte yüzde yüz başarı sağlandığını söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı ile Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında pandemi döneminde temizlik ve mesafe kuralları başta olmak üzere, gerekli tüm şartları yerine getiren okullara "Okulum Temiz" belgesi veriliyor. Bu kapsamda Tunceli’de de 95 okulun tamamı belgeyi hak ederek aldığı bildirildi. Belgeyi almaya hak kazanan tüm okul ve kurumların belgeleri öğretmenevinde düzenlenen törenle İl Müdürü Gürsel Ekmekci tarafından ilçe milli eğitim müdürlerine teslim edildi.


Bakanlıkların işbirliği protokolü kapsamında sürece hassasiyetle yaklaştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, “İlimizde her alandaki tüm resmi okul, kurum müdürlükleri bu belgeyi almak için gerekli çalışmaları yürütmüşlerdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi (İSGB) bünyesinde hizmet veren 16 tetkikçi de süreç içerisinde gerekli rehberlik ve denetim çalışmalarını yapmışlar ve tüm okullarımızın belgelendirilme sürecini tamamlamışlardır” dedi.


Tüm okul ve kurumları tebrik eden Ekmekci, temizlik konusunun okullarda her zaman en öncelikli mesele olması gerektiğini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.