ASAYİŞ - 07 Mayıs 2021 Cuma 22:47

Tunceli’de 3 teröristin öldürüldüğü operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

A
A
A
Tunceli’de 3 teröristin öldürüldüğü operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tunceli’de Ovacık ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği Eren-7 Mercan-Munzur operasyonunda silah, mühimmat ve yabancı para ele geçirildi.

Tunceli’de Ovacık ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği Eren-7 Mercan-Munzur operasyonunda silah, mühimmat ve yabancı para ele geçirildi.



3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu anımsatan Tunceli Valiliğinin açıklamasında, ”Gerçekleştirilen operasyonda 2 adet M-16 tüfeği, 1 adet Kalaşnikof tüfeği, 30 adet 5.56 milimetre fişek, 10 adet 5.56 kovan, 4 adet Kalaşnikof kovan, 5 adet M-16 şarjörü, 3 Kalaşnikof şarjörü, 1 adet el telsizi 1 adet el dürbünü 5 adet flash bellek, 1 adet terörist kıyafeti ve çok miktarda yabancı para ele geçirilmiştir” denildi.


Öte yandan bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bilgi Evleri öğrencilerinden yetenek dolu gösteri Osmangazi Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim alan öğrenciler tarafından düzenlenen sahne performansları gösterisi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Gitar ve ney konserinin yanı sıra drama gösterisine imza atan öğrenciler, performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Osmangazi Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hüdavendigar, Emek, Demirtaş ve Pınarbaşı Bilgi Evleri’nde düzenlenen gitar, ney ve drama kurslarında eğitim alan 260 öğrenci, düzenlenen yılsonu gösterisi ile ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koydu. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen sahne performansları gösterisine, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Sinan Nergiz ile birlikte Bilgi Evleri öğretmenleri, veliler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Osmangazi Belediyesi Bilgi Evleri bünyesinde açılan kurslarda, 110 öğrenci drama, 90 öğrenci gitar ve 60 öğrenci de ney eğitimi aldı. Öğrenciler hazırladıkları sahne performansları gösterisi ile ne kadar yetenekli olduklarını göstererek, büyüklere taş çıkardı. Sahneye çıkan öğrenciler ilk olarak gitar çalma konusundaki hünerlerini sergiledi. Öğretmenleri eşliğinde birbirinden güzel şarkıları hem çalıp hem söyleyen öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin ikinci bölümünde ise ney kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler sahnedeki yerini aldı. Yaşlarından büyük bir performans ortaya koyan öğrenciler, performanslarıyla adeta katılımcıları büyüledi. Sahne performansları gösterisinin sonunda sahneye çıkan drama kursu öğrencileri ise ortaya koydukları gösteri ile ne kadar yetenekli olduklarını anne ve babalarına gösterdi. Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Sinan Nergiz, ortaya koydukları güzel gösteri için tüm öğrencileri tebrik ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak yarınlarımızın umudu olan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın gelişimi adına emek veren Bilgi Evleri öğretmenlerimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bilgi Evleri’nin 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde açılan ney, gitar ve drama kurslarından 260 öğrencimiz faydalandı. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
İzmir Kuzey İzmir’de AK Partili kadınlar buluşması AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığınca koordine edilen İlçe Kadın Kolları Başkanları Bölgesel İstişare Toplantılarının ilki Aliağa’da gerçekleştirildi. AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, program kapsamında ilçeye gelen İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve beraberindekilerle Dikili, Bergama, Kınık ve Foça kadın kolları başkanlarını bir restoranda misafir etti. AK Parti’nin kuruluşundan bu güne değerlendirmelerin yapıldığı, siyasi tecrübelerin paylaşıldığı toplantıda kadınlara yönelik çalışmalar üzerinde duruldu. Teşkilat çalışmaları ve planlanan projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, İl Teşkilat Başkanı Saadet Doğru, Bölge koordinatörü Nesrin Akşehirli ve İlçe koordinatörleri de hazır bulundu. "Her ilçeyi kendi özelinde ele alacağız" İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, toplantıda yaptığı değerlendirmede, İzmir’in her ilçesini kendi özelinde ele alacaklarını söyledi. Bunun için bölgesel toplantılar organize ettiklerini ifade eden Dalkıran, Aliağa’da İzmir’in kuzey ilçelerinde görev yapan kadın kolları başkanları ile bir araya geldiklerini belirtti. Kuzey ilçeleri ile Aliağa’da yapılan toplantının ilk olduğunu vurgulayan Dalkıran, bölgesel istişarelerin İzmir geneline yayılacağını dile getirdi. Dalkıran, "Düzenli olarak ilçe kadın kolları başkanlarımızla toplantılarımızı yapıyoruz. Ancak bölgeleri daha yakından mercek altına almak için böyle istişare toplantıları gerçekleştireceğiz. Bölgesel sorunları, talepleri ve teşkilat çalışmalarını yerinde görüp, etkin çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Kadınlara yönelik proje ve çalışmalarımızın yol haritasını da her ilçenin kendi sosyolojik ve demografik yapısına göre belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı. "Sahadan verileri ve tecrübelerimizi paylaştık" Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım da bölgesel istişare toplantılarının ilkine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kadınların önemli kazanımlar elde ettiğine dikkati çeken Yıldırım, bu kazanımları sahada anlattıklarını kaydetti. Yıldırım, "Kadınlarımızın dertlerini, sorunlarını dinleyerek çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Onların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projler üretme gayretindeyiz. Sahadan elde ettiğimiz verileri ve tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Böyle önemli bir toplantının ilçemizde organize edilmesine vesile olan İl Kadın Kolları Başkanımız Emel Dalkıran’a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Kocaeli Başkan Ömeroğlu: "Dilovası’nı daha modern bir ilçe yapmak için buradayım" Dilovası Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu Başkanlığında Dilovası Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, "Dilovası’nı daha modern, daha yaşanabilir ve daha gelişmiş bir ilçe yapmak için buradayım. Bunu ancak hep birlikte, el ele vererek başarabiliriz" dedi. Toplantıya, meclis üyeleri ve birim amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Dilovası’na hizmet etmek ve ilçeyi daha güzel bir geleceğe taşımak için var gücüyle çalışacağını söyledi. Ömeroğlu, "Dilovası’nı daha modern, daha yaşanabilir ve daha gelişmiş bir ilçe yapmak için buradayım. Bunu ancak hep birlikte, el ele vererek başarabiliriz. Herkesin katkılarına açığız ve fikirlerini her zaman dinlemeye hazırız. Biz burada Dilovası’na en iyi hizmeti sunmak ve getirmek için varız" dedi. Meclis toplantısında norm kadro düzenlemesi ve Spor Sosyal tesislerin fiyatlandırması konuları ele alındı. Belediye kuruluşu olan DİLBEL A.Ş yönetim kurulunu belirmek ve PALGAZ yönetin kurulu toplantılarına katılmak için başkan Ramazan Ömeroğlu’na yetki verilmesi görüşülerek karar verildi. Norm kadro düzenlemesi, belediyede çalışan personelin görev, yetki ve sorumluluklarını yeniden tanımlayarak daha etkin ve verimli bir çalışması görüşüldü. Meclis toplantısına ilişkin gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.
Kayseri Köy duvarları Mimar Sinan’ın eserleriyle süslendi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ başlığı altında köy okulları duvarlarının, sanatçı ve çocukların katılımıyla eşsiz deha Mimar Sinan’ın eserleriyle süslenen ilk etkinliğe katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Ağırnas Köyü’nde dünyaya gelen ve çağını aşan eserleriyle Osmanlı Cihan Devleti’nin birçok vilayetine sayısız iz bırakan Mimar Sinan’ı sıra dışı bir etkinlikle anıyor. Yıl boyunca sürecek Mimar Sinan Anma Etkinlikleri çerçevesinde ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ başlığı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında ülkenin önde gelen sanatçılarının katılımıyla resim yapma etkinliği gerçekleştirildi. Melikgazi ilçesi Gürpınar İlk Öğretim Okulu’nda yapılan ilk duvar boyama etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, ressam, sanatçı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Gökmen Çiçek, ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ çok şık duruyor. İnşallah bu sene Sinanlı yılları hep beraber yaşayacağız” dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise Ağırnas’ta doğmuş Kayseri’nin evladı Mimar Sinan’ın tekrar hafızlarda yer etmesi, çağı aşan bir deha olarak yaptığı eserlerle, taşıyla toprağı ile Erciyes’i ile Mimar Sinan’ı yetiştiren bu kültür içinde tekrardan onu hatırlatan bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Böhürler, Mimar Sinan ismini çocukların belleğine iyice yerleştirmeyi sağlayacak etkinlikte sözü minik öğrenciye bırakarak Mimar Sinan’ı anlatmasını istedi. Kısaca Mimar Sinan’ın anlatan öğrencinin konuşmasının ardından sözlerine devam eden AK Parti Kayseri Milletvekili Böhürler, Mimar Sinan’ın eserlerini içeren boyama kitapları ile duvar tablolarının boyanacağını kaydederek, “Mimar Sinan Kayseri’ye, doğduğu topraklara geri dönüyor diyoruz. Onu yetiştiren bu kültürü, bu ruhu yeniden canlandırmak ve üç padişah geçirmiş, üç padişah döneminde yaşamış, hala eserleri onca depreme, onca felakete rağmen ayakta kalmış, sadece bu topraklarda değil Balkanlarda ve çeşitli yerlerde iz bırakmış bu büyük dehayı umarım hafızalarımıza kazırız. Umarım bu dehanın izinden giden yeni mimarlarımız, yeni sanatçılarımız yetişir” diye konuştu. Milletvekili Böhürler, projenin sadece bu yıl değil bundan sonra da Kayseri ismiyle birlikte Mimar Sinan’ın anılmasını sağlayacağına değinerek “Bu üçüncü etkinlik. Amacımız bütün okullarda çocuklarımıza Mimar Sinan’ı Kayseri’nin bir değeri olarak anlatmak, bu konuda bir bilinç oluşturmaktı. Sanatı çocuklarımıza sevdirmek ilkokullardan başlıyor. Bütün köy okullarında yeninden sanatı yeşertebiliriz ve sanat yeteneği olan çocuklarımızı da böylece keşfedebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Mimarlık tarihine, yapmış olduğu eşsiz eserlerle damga vuran eşsiz deha Mimar Sinan’ın Kayseri ile anılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın yaklaşık 100 yıllık ömrüne, 400’e yakın eser sığdırmış olduğunu ifade etti. Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ı tanımak ve tanıtmanın değerinden bahsederek, Mimar Sinan’ın özellikle genç kuşağa tanıtılmasını çok önemsediklerini belirtti. Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti; “Elbette manevi mimarımız Seyyid Burhaneddin Hazretleri ne kadar bizim için önemliyse Mimar Sinan dünya çapında kamuoyu tarafından bilinen ve bilinmesi gereken bir isim. Onun bilinmesi tabi ki önemli. Fakat Kayseri ile anılması bizler için çok daha önemli. İşte onu sağlama adına şehrimizde değişik etkinliklerle hem Mimar Sinan’ı tanımak ve tanıtmak özellikle genç kuşağa, hem de onun bu değerinden şehrimiz adına yararlanmak bizim için önemli. Malum Ağırnas’ta doğmuş. Yaklaşık 100 yıllık ömrüne, 400’e yakın eser sığdırmış. Bunlar dünyanın her tarafına serpilmiş. Bu anlayış içerisinde elbette Mimar Sinan’ın, Mimar Sinan olmasında en büyük katkıyı sağlayan Sultan Süleyman o ortamı ve o imkânı o muhteşem Osmanlı’nın dönemini sanatıyla taçlandıran ve halen daha sırları da çözülemeyen bir isimden bahsediyoruz. Koramaz Vadisi dediğimiz bu bölgede taş ustalığı ile bilinen bu güzel insanların olduğu yörede anılan bir isim Mimar Sinan. İşte onu burada hem yaşatmak, hem burada tanınmasına vesile olmak dolayısıyla da Kayseri’mizin gündemde olmasını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikler yapılıyor. Yapılmalı. Okullarımızla, gençlerimizle paylaşılmalı. Sosyal mecralarda yer edinmeli. Dünyada kendisinden söz ettiren bir isim. Hak ettiği yere ulaşmalı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Mimar Sinan’ı onurla yeni kuşağa taşıyacaklarını vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yıllara yayacağız, Kayseri denilince Mimar Sinan, Mimar Sinan denilince Kayseri anılacak. Mimar Sinan, İstanbul’da, Balkanlarda, dünyanın değişik ülkelerinde yaptığı eserler ile sırları çözülemeyen bir isim, bir değerdir. Mimar Sinan’ımızı onurla taşıyacak, onurla yeni kuşağa anlatacak, mimarlarımızın ondan ilham almasını sağlamak adına gündemde tutacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz, bu bir başlangıç.” Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kayseri Valiliği ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan ‘Kayseri’de Sinan Zamanı’ etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Mahir Güven ve Sanatçı Günseli Kato, öğrencilerle birlikte köy okullarının duvarlarını, Sinan’ın ölümsüz eserleriyle süsledi. Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç da etkinliğe katılarak, ressam ve öğrencilerle birlikte resim yapmayı ihmal etmediler.