GENEL - 06 Mart 2019 Çarşamba 14:29

İş makinesine geçen Vali Sonel, 40 yıllık riskli binanın yıkımını başlattı

A
A
A
İş makinesine geçen Vali Sonel, 40 yıllık riskli binanın yıkımını başlattı

Tunceli’de 40 yıllık binanın yıkımı iş makinesinin direksiyonuna geçen Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından başlatıldı.

Tunceli’de 40 yıllık binanın yıkımı iş makinesinin direksiyonuna geçen Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından başlatıldı.


İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli’deki metruk binaların da yıkılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışma kapsamında merkezde Moğultay Mahallesi’nde bulunan 40 yıllık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eski binasının yıkım kararı alındı. Bunun üzerine Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, alanda inceleme yapıp, iş makinesine geçerek yıkımı başlattı.Binanın tamamen yıkıldıktan sonra bölgeye vatandaşların talebi doğrultusunda yeşil alan yapılacağı belirtildi.



"Park ve yeşil alan olacak"


Binanın 40 yıllık olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel," SGK eski binası. Deprem analizi yapıldıktan sonra depreme dayanıklı olmadığı anlaşıldı. Son zamanlarda İstanbul’un Kartal ilçesinde yaşanan olayı da göz önüne alarak buna benzer olayların yaşanmaması için SGK eski binasını yıkıyoruz. Yöre insanımızın da talebi bu şekildeydi. Burası yeşil alan, park ve meydan olacak” dedi.



"Tunceli’nin çehresi değişti"


Yaklaşık 20 ay boyunca yapılan çalışmalarla kentin çehresinin değiştiğini anımsatan Sonel,"Yaklaşık 20 aydır Tunceli’de hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bu süre içerisinde Tunceli’nin çehresi değişti. Kent meydanından yeraltı çarşısına kadar, 200 bin metrekarelik peyzaj çalışmalarından Munzur Nehri kıyı düzenleme çalışmalarına, Demiroluk Virajı genişletme çalışmalarına kadar her konuda bizlere destek veren Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza Tunceli halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz”ifadelerini kullandı.


Öteyandan kentte son 20 ay içerisinde 31 metruk binanın yıkımı yapıldığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.