GÜNDEM - 04 Aralık 2024 Çarşamba 11:30

Penceresine kınalı Keklik Kondu

A
A
A
Penceresine kınalı Keklik Kondu

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, sabahın erken saatlerinde evinin perdesini açan aile, penceresinde kınalı keklik ile karşılaştı.


Çemişgezek ilçesi Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan Diren Düşkün, sabahın erken saatlerinde evinin perdesini aralayınca, camına konmuş bir kınalı keklik gördü. O anları cep telefonuyla görüntüledi. Güne güzel bir sürprizle karşılaştığını belirten Diren Düşkün, ‘’Sabah evin penceresini aralayınca kınalı keklik gördüm. Çok şaşırdım. Önce fotoğrafını çektim. Mini mini bir kuş çocuk şarkısı gibi bir durum söz konusu oldu’’ dedi.



Penceresine kınalı Keklik Kondu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Evlat acısı kitaba dönüştü Kocaeli’nin Derince ilçesinde 14 ay önce evlerinin balkonunda hamakta sallanırken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ekin Karaaslan’ın annesi Sultan Karaaslan, yaşadığı büyük acıyı kaleme aldı. ’Benim Adım Ekin’ isimli kitabın tanıtımında konuşan anne Karaaslan, "Yazmasam ölecekmişim gibi hissettim, mecbur kaldım" dedi. Derince Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lokman Karaaslan’ın eşi Sultan Karaaslan, 11 Ekim 2024 tarihinde toprağa verdiği kızı Ekin’in anısını yaşatmak için yazdığı kitabı Derince Mardinliler Derneği’nde düzenlenen imza günü ile tanıttı. Daha önce kitap yazma gibi bir düşüncesi olmadığını belirten anne Karaaslan, Benim Adım Ekin’ isimli kitabın yazım sürecini şöyle anlattı: "Yavrum öldü, dağın altında kaldım. Dağın altından ufak ufak nefes aldım. Sonra gördüğüm herkese ’Biliyor musunuz Ekin öldü’ demek istedim. ’Bakın şu, benim kızım’ deyip anlattım ama boğazımda düğüm kaldı. Yazdım, yazmasam ölecekmişim gibi hissettim, mecbur kaldım." Sultan Karaaslan, ’Benim Adım Ekin’ kitabı için 21 Aralık Pazar günü İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda düzenlenecek imza gününe katılacak. Etkinlik, 7. salonda 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Derince’de 9 Ekim 2024 tarihinde meydana gelen olayda, 9 yaşındaki Ekin Karaaslan evlerinin üst katındaki hamakta sallanırken ipin boynuna dolanması sonucu nefessiz kalmıştı. Kalbi duran ve önce Sopalı Hastanesi’ne, ardından Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sevk edilen minik Ekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 11 Ekim’de hayatını kaybetmişti.