ÇEVRE - 10 Şubat 2025 Pazartesi 09:54

Tağar Çayı kıyısına neşe katan dağ keçileri, vatandaşlarla iç içe görüntüler sunuyor

A
A
A
Tağar Çayı kıyısına neşe katan dağ keçileri, vatandaşlarla iç içe görüntüler sunuyor

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesindeki dağ keçileri, Tağar Çayı kıyısında kendisini izleyen vatandaşlara aldırış etmeden sevimli görüntüler sergiliyor.



Tunceli, doğası ve zengin yaban hayatı ile dikkat çekiyor. Her türlü canlıyı içerisinde barındıran ilde, hayvanlar farklı hallerde vatandaşlar tarafından aralıklarla görüntüleniyor. Bu çerçevede Dünya Doğa Koruma Birliğince (IUCN) yayımlanan ’Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçesinde bulunan Tağar Çayı kenarına indi. Yöre halkının benimsediği ve göz gibi baktığı dağ keçileri, insanlardan korkmadan çay kenarında otlanıyor. Çayın karşısına zıplayarak geçen ve korkmadan sürü halinde otlanan keçiler, vatandaşların objektiflerine yansıdı.



Dağ keçilerinin doğaya ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Mustafa Selim Çelikel, "Ben Çemişgezek ilçesinde yaşıyorum. Hafta sonu olması dolayısıyla ailece gezmeye geldik. Gördüğünüz üzere dağ keçileri bizimle birlikte burada dolaşıyorlar. Doğayla iç içe gayet güzel bir ortam. Yaban keçileri, geyiklerle iç içe. Dağ keçileri de doğada bizimle iç içe her tarafta. Dağ keçilerini de seviyoruz. Dağ keçileri adeta Tağar Çayı’nın kenarını renklendirdi, neşelendirdi. Biz de onları izlemeye doyamıyoruz" dedi.


Dağ keçilerinin ürkütülmesine dahi müsaade etmediklerini aktaran Arif Kaya, "Çemişgezek ilçemizde yaban keçileri çok miktarda bulunmaktadır. Bunların zarar görmesini bırakın, ürkütülmesini dahi istemiyoruz. Onlar bizim zenginliklerimiz. Biz onlar için gereken her şeyi yapmak istiyoruz. korumak istiyoruz. Herkesin sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.



Tağar Çayı kıyısına neşe katan dağ keçileri, vatandaşlarla iç içe görüntüler sunuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet E.’den bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan, kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ile ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan, ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.
Balıkesir İstediği verilmeyince restorana tüfekle böyle saldırdı: 1 ölü, 3 yaralı Balıkesir’in Gömeç ilçesinde işletme sahibinden alkollü içki isteyen saldırgan, isteğine olumsuz cevap alınca restorana tüfekle ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Silahlı saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Gürkan T. (42) isimli şahıs, Kızko Sahili’nde bir restorana giderek mekan sahibi Ahmet Ercan’dan bir şişe alkollü içecek istedi. Ancak işletmenin sahibi bu isteği olumsuz yanıtladı. Mekan sahibiyle tartışan Gürkan T. daha sonra restorandan uzaklaştı ve iki saat sonra işletmeye elinde bir tüfekle yeniden girdi. Saldırgan kapıdan girer girmez tüfekle etrafa gelişigüzel ateş açtı. Güvenlik kamerasına yansıyan ve 2026’nın ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Gömeç Belediyespor Tesislerinde çalışan ve arkadaşı olan mekan sahibine yardım için restoranda bulunan Hasan Durka (36), Zafer A., mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralandı. Saldırgan Gürkan T. ise, tüfekle mekandan uzaklaştı. Saldırıda Hasan Durka olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Zafer A.’nın ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Mekan sahibi Ahmet E. ve ismi öğrenilemeyen kadının ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Olayın ardından Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iki saatlik bir kovalamacanın ardından Gürkan T.’yi yakaladı. Öte yandan ilçenin sevilen gençlerinden Hasan Durka, Gömeç Çarşı Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gömeç Kabristanı’nda toprağa verildi. Cenazeye; Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, Belediye Başkanı Melih Bağcı, daire amirleri, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Edremit Körfezi ilçelerinin spor kulüpleri yöneticileri ve yüzlerce Gömeçli katıldı.