SAĞLIK - 04 Eylül 2025 Perşembe 14:05

Tunceli’de Halk Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

A
A
A
Tunceli’de Halk Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

Tunceli’de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programla başladı.



Toplumun en değerli hazinesi olan sağlığı korumak, vatandaşlarda sağlık bilinci oluşturmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl kutlanan Halk Sağlığı Haftası, bu yıl da Tunceli’de çeşitli etkinliklerle başladı. 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan programlar, sadece bireylerin değil, tüm toplumun sağlık bilincini artırmayı hedefliyor. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliklerin açılış törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, kurum temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.



Sağlıklı bir toplumun ancak bilinçli bireylerle mümkün olduğunu dile getiren Vali Şefik Aygöl, "Vatandaşlarımızı düzenli sağlık kontrolleri yaptırmaya, sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmeye ve erken teşhisin önemine dikkat etmeye davet ediyorum" dedi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran ise bu yılın ana temasının "Koruyan, Geliştiren Sağlık" olduğunu belirterek etkinliklerin hem il merkezinde hem de ilçelerde devam edeceğini söyledi. Duran, Halk Sağlığı Haftası’nın "7 Güne 7 Tema" yaklaşımıyla kutlandığını ifade ederek her gün farklı bir başlığın öne çıkarıldığını anlattı.



Tunceli’de Halk Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonları: 25 tutuklama Kendilerini polis ve savcı olarak dolandırıcılık yapan çeteye yönelik Ankara merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı, 25’i tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık ve Sahtecilik Bürosu koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik geniş çaplı çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerini örgütlü, planlı ve görev paylaşımı içinde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin; mağdurlarda panik oluştururarak para ve altınlarını aldıkları ve yakalanmamak amacıyla şapka ve maske takarak kılık değiştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin bazı mağdurları banka hesaplarına para yatırmaya yönlendirdikleri, yatırılan paraların kısa süre içerisinde çekilerek şüphelilerin kontrolüne geçirildiği tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda 16 Aralık tarihinde Ankara merkezli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Samsun, Tokat, Şanlıurfa, Adana ve Elazığ illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 28 şüphelinin tamamı yakalandı. Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, 28 şüpheliden 25’i tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.