ASAYİŞ - 31 Aralık 2025 Çarşamba 23:55

Zorlu kış şartlarına rağmen Tunceli’de yılbaşı güvenliği emniyete emanet

A
A
A
Zorlu kış şartlarına rağmen Tunceli’de yılbaşı güvenliği emniyete emanet

Kar yağışı, buzlanma ve dondurucu soğuğa rağmen Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler, yılbaşı gecesi boyunca trafik ve asayiş için sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Tunceli’de yılbaşı öncesi ve yılbaşı gecesi etkisini artıran yoğun kar yağışı, buzlanma ve dondurucu soğuk havaya rağmen, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girebilmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler sahaya indi. Trafik, TEM, Asayiş ve destek birimlerinin koordinasyonuyla kent genelinde oluşturulan kontrol noktalarında, zorlu kış şartları altında asayiş ve trafik güvenliği denetimleri titizlikle gerçekleştirildi. Karla kaplanan yollar ve düşük hava sıcaklıklarına rağmen görevlerini özveriyle sürdüren ekipler, onlarca araç ve vatandaşı kontrol ederken, sürücülere kış şartlarında güvenli sürüş, hız kuralları ve trafik tedbirleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Emniyet teşkilatının yılbaşı gecesi boyunca kesintisiz devam eden bu çalışmaları, kamu düzeninin sağlanmasının yanı sıra vatandaşların kendilerini güvende hissetmesine de önemli katkı sundu.



"Görev görevdir ve her zaman da yapıyorlar"


Mehmet Turan adlı vatandaş, "Arkadaşlara çok teşekkür ederim her zaman görevlerini yapıyorlar ama bu yıl daha ağır yükleri. Kar yağdı, olumsuz hava her tarafı etkiledi ama önemli değil. Bugün var yarın yok diye bir şey yok. Görev görevdir ve her zaman da yapıyorlar. Allah razı olsun. Buradaki bütün kamu görevlilerinden razıyız, herkes işini yapıyor. Herkesin yeni yılını kutluyorum, sağlık, mutluluk dolu bir yıl diliyorum" şeklinde konuştu.


Deniz Çakmak ise, "Duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok centilmen ve anlayışlılar. Her türlü olumsuzluğa rağmen bu özel günde işlerinin başındalar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Herkesin yeni yılını kutlarım" diye konuştu.



Zorlu kış şartlarına rağmen Tunceli’de yılbaşı güvenliği emniyete emanet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Ekipler 89 yaşındaki hasta için seferber oldu Bitlis’in Tatvan ilçesinde bağlı kar nedeniyle yolu kapanan Eğritaş köyünde rahatsızlanan 89 yaşındaki hasta için sağlık ve özel idare ekipleri zamanla yarıştı. 89 yaşındaki vatandaşın rahatsızlanması üzerine yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne arayarak yardım istedi. Ancak yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapalı olması üzerine bölgeye sağlık ekiplerinin yanı sıra özel idaresi karla mücadele ekipleri de sevk edildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Şaban Ergene’nin koordinasyonunda; İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 Acil Sağlık ekiplerinin olumsuz hava şartlarına rağmen görevlerini başarıyla yerine getirdikleri ifade edildi. Açıklamada, "Tatvan ilçemize bağlı Eğritaş köyünde yaşayan 89 yaşındaki vatandaşımızın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine ekiplerimiz hızla harekete geçmiş, Sayın Valimiz Ahmet Karakaya’nın başkanlığında İl Özel İdaresi ekipleriyle koordinasyon sağlanarak hastamız güvenli şekilde alınmış ve Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirilmiştir. Yürütülen bu çalışma, acil sağlık hizmetlerinin sürekliliğini ve kamu kurumları arasındaki etkin iş birliğini açıkça göstermektedir. Bu vesileyle, sürece destek veren Sayın Valimiz Ahmet Karakaya’ya, İl Özel İdaresi ekiplerine ve görevi başında özveriyle görev yapan tüm sağlık personelimize teşekkür ederiz" denildi.
Nevşehir Kapadokya yılbaşında doldu taştı UNESCO Dünya Doğal ve Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve her yıl milyonlarca turist ağırlayan Kapadokya, bu yılbaşında da doldu. Bölgeye akın eden yerli ve yabancı turistler, yeni yıla saatler kala eğlence merkezlerine akın etti. Görsel şölen oluşturan havai fişek gösterileri dron ile görüntülendi. Yeni yıla Kapadokya’da girmek isteyen yaklaşık 35 bin yerli ve yabancı turist, aylar öncesinden erken rezervasyon yaptırarak yer bulabildi. Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde bulunan 35 bine yakın yatak kapasitesinin ise tamamı doldu. Yeni yılı Kapadokya’da karşılamak isteyen turistler, günler öncesinden bölgeye gelmeye başladı. Gün boyu bölgeyi gezen turistler, akşam saatlerinde ise eğlence mekanlarına akın etti. Kapadokya yapılan havai fişek gösterileri ise izleyenleri adeta mest etti. Dakikalarca süren havai fişek gösterilerini izlemeye gelen yerli ve yabancı turistler, seyir tepelerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Tedbirler artırıldı Kapadokya bölgesinde yılbaşı nedeniyle tedbirlerde artırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan da alınan tedbirleri yerinde inceledi. Polis uygulama noktasına gelen Vali Fidan, önce görevli polislerin daha sonra da yoldan geçen vatandaşların yeni yılını kutladı. Vali Fidan burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizler Nevşehir’de hem vatandaşlarımızın hem de yerli yabancı misafirlerimizin yeni yıla huzur içinde güven ortamında girmeleri için her türlü tedbiri aldık. Bu vesileyle başta trafik ve güvenlik olmak üzere her türlü çalışmaları planladık. Şu ana kadar da ilimizde herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Bölgemizde doluluk oranı yüzde yüzü buldu. Bütün vatandaşlarımızın bütün misafirlerimizin yeni yılını tebrik ediyorum. Yeni yılın tüm vatandaşlarımıza sağlık huzur mutluluklar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
Muş Muş’ta kepçe operatörü çocuklar arasında yürekleri ısıtan diyalog Muş’ta karla mücadele çalışmaları sırasında kepçe operatörü ile çocuklar arasında yaşanan diyalog yürekleri ısıttı. Kepçe operatörü, çocukların isteğini kırmayarak köyün güvenli bir bölümünde alternatif bir kayma rampası oluşturdu. Muş’ta etkili olan kar yağışı sonrası İl Özel İdaresi kar mücadele ekipleri, yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde kar küreme çalışması yaptı. Kar küreme çalışması sırasında kızakla kayarak oyun oynayan çocuklar, kepçenin önünü keserek iş makinesini durdurdu. Çocuklar, "Bu yolu temizlemeyin, biz burada kayıyoruz" diyerek operatörden yollarının açılmamasını istedi. Köyde rahatsızlanan bir hastanın hastaneye ulaştırılması gerektiğini belirten kepçe operatörü Osman Kalaycıoğlu, çocukların bu isteğini o an için gerçekleştiremeyeceğini ifade ederek ana yolu açmak zorunda kaldı. Ancak çocukları da kırmak istemeyen Kalaycıoğlu, yol açma çalışmasının ardından çocuklar için köyün güvenli bir bölümünde alternatif bir kayma rampası oluşturdu. Yaşananları anlatan kepçe operatörü Osman Kalaycıoğlu, "Çocuklar kepçenin önünü kesip bu yolu temizlemememi istediler. Ancak köyde hasta olduğu için yolu açmam gerekiyordu. Sonrasında çocuklarla konuşup köyün aşağı tarafında onlara kayabilecekleri bir alan yaptım. Onlar da orada kaymaya devam ettiler" dedi.