YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 10:21

FEN LİSESİ ÖОRENCİLERİNİN BİLİMSEL SERGİSİNİ VALİ AÇTI

A
A
A
FEN LİSESİ ÖОRENCİLERİNİN BİLİMSEL SERGİSİNİ VALİ AÇTI

Uşak Fen Lisesi`nde Milli Egemenlik Haftası Bilim ve Spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilim sergisinin açılışı Vali Özdemir Çakacak gerçekleştirildi.
Uşak Fen Lisesi spor salonunda düzenlenen etkinliklere Vali Özdemir Çakacak, İstanbul Ticaret Üniversitesi fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Savaş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Vali Özdemir Çakacak düzenlenen etkinliklerin sadece öğrencilerin yaptığı projelerin sergilendiği bir etkinlik olmadığını ilköğretim öğrencilerinin bilimsel etkinliklerde yer almasını teşvik etmesi yönünden büyük önem taşıdığını kaydetti. Öğrencilerin başarılarını görmelerinin kendilerini gururlandırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği açısından umutlandırdığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, ``Türkiye Cumhuriyeti`nin evlatları olarak ülkemizin en iyi noktaya ulaşmasının, uluslararası arenada saygı gören, sözü dinlenen bir ülke durumuna gelmesinin çabası içersindeyiz. Öğrencilerimizin bu başarılı çalışmalarını gördükçe bu hedefimize kolaylıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Her zaman övündüğümüz ülkemiz adına gurur verici en önemli nokta genç nüfusa sahip oluşumuzdur. Bu bizim için çok büyük bir zenginliktir. Zenginlik sadece maddi zenginlik değildir. İnsan kaynağı en büyük zenginliktir. Türkiye`nin böyle genç bir nüfusa sahip olması büyük bir değerdir. Ancak genç nüfusa sahip olmak yeterli değildir. Bu genç nüfusun, ne istediğini bilen, gelecek için idealleri olan gençler olarak yetişmeleri gerekir. Çocuklarımızın gelecek için görüşlerini dinlediğimizde onlarla gurur duyuyoruz. Ne istediğini bilen gençlerimizin hedef ve ideallerinin belli olması ülkemizin parlak geleceği hakkında da bizleri fazlasıyla umutlandırıyor. Bizler de bu istikamette gençlerimizin ideallerine ulaşabilmeleri için gerekli altyapıyı sağlayacağız`` dedi.
Konuşmasının sonunda öğrencilerin başarıları ile gurur duyduklarını dile getiren Vali Özdemir Çakacak, ``Öğrencilerin başarısında emeği geçen okul idarecileri, öğretmenler ve her zaman öğrencilerin başarısı için öğretmenler ve okul idarecileri ile aynı hedefte koşan velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum`` diye konuştu
Konuşmanın ardından Vali Özdemir Çakacak Uygulamalı Fizik ve Enerji Alanlarında ``Organik Yalıtım`` isimli projesiyle DOESEF Türkiye 2.si ve TÜBİTAK Bölge 2.si olan öğrenciler Tülin İrem Ünlüer, Selim Güzin ile danışman öğretmen Yücel Karahan, Biyoloji alanında ``Alabalık Yumurtasından Krem ve Merhem Eldesi`` projeleri ile DOESEF Türkiye 2.`si olan öğrenciler Aybüke Balahun Çoban, Ceyda Tetik ile danışman öğretmenleri Nil Turpçulu`ya ve 5. Fen Liseleri Arası Basketbol Turnuvasına ev sahipliği yapan ve 2. olan basketbol takımı kaptanı Ahmet Güzin ve beden eğitimi öğretmeni Orhan Gün`e ödüllerini verdi.
Ödül töreninin ardından Vali Özdemir Çakacak öğrenciler tarafından hazırlanan bilimsel sergiyi gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten müşterilerden Mehmet Karaoğlan, "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin ise, "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.
Kilis Kilis’te sabah kahvaltı zahter ve zeytinyağıyla başlıyor Kilis’te kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zahter, kentin yöresel lezzetleri arasında öne çıkıyor. Zahter ve zeytinyağıyla yapılan kahvaltıların yanı sıra sabah saatlerinde tüketilen ciğer de Kilis kahvaltısında dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Kilis’te yöresel mutfağın önemli lezzetlerinden biri olan zahter, kentin tarihi mekanlarında kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kilis’te yöresel kahvaltının sunulduğu mekanlardan biri geçmişte roketlerin düştüğü tarihi yapıda hizmet verirken, bir diğer işletme ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait eski bir hamamın restorana dönüştürülmesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kilis Cumhuriyet Caddesi’nde restoran işletmeciliği yapan Erdoğan Aktaş, yaklaşık 10 çeşit içerikten oluşan Kilis zahterinin kahvaltı sofralarının baş tacı olduğunu söyledi. Aktaş, zahterin içerisinde leblebi nohudu ve susam gibi ürünlerin bulunduğunu belirterek, yöresel peynirli semirsek, lor semirsek ve Kilis kahkelerinin de kahvaltıda öne çıktığını ifade etti. Yaklaşık 17 yıldır tarihi bir mekânda Kilis halkına hizmet verdiklerini söyleyen Aktaş, "Kilis kahvaltısını özetlemekten ziyade yaşamak lazım. Sıcak pidenin tadına bakman, zeytinyağına zahteri banman lazım" dedi. Müşterilerden Habib Polat ise Kilis’e özgü zahterin önemine dikkat çekerek, "Biz kahvaltıya zahter ve zeytinyağıyla başlarız. Kilis zahteri bizim için çok değerlidir" ifadelerini kullandı. Meşetlik Mahallesi Meşetlik Meydanı’nda bulunan ve eski bir hamamın restorana dönüştürüldüğünü belirten işletmeci Mehmet Ali Alisinanoğlu da Kilis kahvaltısının zenginliğine vurgu yaptı. Alisinanoğlu, "Zahterimizi zeytinyağı ve taş fırında pişen sıcak ekmekle sunuyoruz. Kilis yeşil ve siyah zeytini, ardından tatlı olarak gün pekmezi ve tayin kürek pekmeziyle kahvaltımızı tamamlıyoruz. Ayrıca Kilis’te sabah kahvaltısında ciğer tüketimi de yaygındır. İşe gitmeden önce arkadaşlarla buluşup ciğer yemek artık gelenek haline geldi" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 yıldır Kilis’te yaşadığını belirten, Müşterilerden Mehmet Karaoğlan "Kilis’te kahvaltıya zahterle başlanır. Kahvaltı menüsü oldukça geniş. Adanalıyım ama Kilis’in kahvaltı sofraları da en az Adana kadar meşhur" dedi. Adana’dan gelen zahterin kahvaltıdaki önemini duyduklarını belirten Nuri Çetin , "Eski hamamdan restorana çevrilen bu mekânda tatmak istedik. Yaklaşık iki buçuk aydır hafta sonları gelmeye çalışıyoruz. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.