YEREL HABERLER - 20 Mayıs 2017 Cumartesi 15:04

İrem Derici Uşaklı gençlerle buluştu

A
A
A
İrem Derici Uşaklı gençlerle buluştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle, gençlik festivalini organize eden Uşak Belediyesi, etkinlikler kapsamında pop müziğin tanınan isimlerinden İrem Derici’yi binlerce hayranıyla buluşturdu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle, gençlik festivalini organize eden Uşak Belediyesi, etkinlikler kapsamında pop müziğin tanınan isimlerinden İrem Derici’yi binlerce hayranıyla buluşturdu.


Soğuk havaya rağmen gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nı doldurduğu halk konseri öncesi bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gençliğe verdiklerini öneme değindi. 19 Mayıs ruhunun aradan bir asırlık süre geçmesine rağmen hala canlı olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz’daki işgal girişiminin milli şuur ve cesaretle önlendiğini söyledi.


Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Türk milletinin 19 Mayıs 1919 günü, Türkiye’nin onur mücadelesinin ilk ateşini yaktığını belirten Başkan Cahan, "O dönemde, tüm dünyanın yok olacağını varsaydığı bu cennet vatan, eğer yeniden büyük ve güçlü bir devlet olmuşsa, bunu 19 Mayıs’ta ortaya konan cesarete borçludur. 98 yıl önceki cesaret ve inanç, bu topraklarda asla ölmez ve yok olmadığı için, Türkiye üzerinde kurulan hiçbir tuzak ve hain plan amacına ulaşamaz. 15 Temmuz’daki boyunun ölçüsünü alan hainlerin en büyük gafleti, aziz Türk milletinin inanç ve cesaretinden bihaber olmalarıydı. Sizin gibi ülkesini seven, milletine ve vatanına bağlı cengaver ruhlu gençlerimiz sayesinde, ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden döndü. 98 yıl önce yapılmak istenen işgal girişimine sizlerin cesareti ve inancı engel oldu. Cenabı Allah bizi sizden, sizi de bizden mahrum etmesin. Biz her ne olursa olsun, kim ne tuzak kurarsa kursun, asla boyun eğmeyiz, asla teslim olmayız, savaşırız, yara alırız, şehit oluruz ama asla bu cennet vatandan vazgeçmeyiz" dedi.


Kentsel dönüşümün bittiğini ve burada oluşacak olan yeni iş merkezlerinde gençlere önemli görevler düşeceğine değinen Başkan Cahan, "Sadece alternatif bir cadde değil, alternatif bir iş sahası oluşturduk. Burada kendi işini kurmak isteyip de uygun yer bulamayan gençlerimizin büyük bir sorunu ortadan kalkacak. Yeni sanayi sitesi için de aynı durum geçerli. Belediye olarak bir yıl içinde 650 genç girişimcimize, KOSGEB ile işbirliği yaparak eğitim verdik. Önümüzdeki yıl da TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu’yla ve kurumlarımızla bu tür programları sürdüreceğiz. Gençlere hem iş hayatında, hem de sosyal alanlarda imkanlar sunacağız" diye konuştu.


Cahan’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan,pop müziğin tanınan isimlerinden İrem Derici, hareketli ve duygusal şarkılar seslendirdi. On binlerce Uşaklı, şarkılara eşlik ederek, unutulmaz bir gece yaşadı. Konserin sonunda Başkan Cahan, İrem Derici’ye Uşak kilimi hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.