YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 14:45

Uşak Valisi Salim Demir gazetecileri ağırladı

A
A
A
Uşak Valisi Salim Demir gazetecileri ağırladı

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.



Görüşmede Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Uşak’ın sorunlarını içeren bir dosyayı Vali Demir’e takdim etti. Konuyla ilgili olarak memnuniyetini dile getiren Vali Demir Uşak’ta yaptığı hizmetlerle anılmak istediğini vurguladı.


Çevre kirliliği hakkındaki duyarlılığını dile getiren Vali Demir; "Duymuşsunuzdur İstanbul’un çöpü için çok meşhur bir söz söylenir, ’İstanbul’un çöpü altındır’ diye çok doğru bir söz, gerçekten altın, şu anda Uşak’ın çöpünün bir şekilde kullanılması halinde hem geri dönüşümden kazanacağımız çok değerli, enerjiye dönüşüyor enerji üretiyorsunuz bir de bunları ortadan kaldırıyorsunuz, sorun olmaktan çıkarıyorsunuz, buna ne derler bir taş ile üç kuş vurmak derler,hepsi artı değerler. Bir de arıtmalarımız var, hem belediyenin arıtması hem çevre organizelerin arıtmaları bunların da kapasitelerinin bir şekilde takviye edilmesi gerekiyor. Bu deredeki kirliliğin sebebi elektrik masrafını azaltmak gibi gözüküyor şu an, yoksa arıtmalar var ama cezaların en kadar olduğundan haberleri yok. Şu anda devlet elektriğe sigortaya yeterince teşvik veriyor zaten. Sanayici şu anlamda doğru söylüyor devletin en önemli görevi yatırımcının önünü açmaktır, ama imkanlarımız da belli bugün böyle yarın biraz daha iyi olur. Bunu bilerek yapacağız elektriği az destekliyorlar arıtmayı çalıştırmayalım gibi bir hakkımız yok. Bunu dediğimiz zaman kendimize, topluma, geleceğe zarar veriyoruz, o yatırımcının sahibi de zarar görüyor" şeklinde konuştu.



Vali Salim Demir, Uşak’a gelmesinin üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken FETÖ ile mücadele noktasından el konulan 29 şirkete kayyum olarak atandı. Vali Demir, "Uşak’ta el konulan 29 şirkete kayyum olarak atandım. Bu şirketlerin yönetimlerinde bazı değişikler yapacağız. Şirketler çalışmaya devam edecek ve akıbetlerine mahkemelerden çıkacak sonuçlara göre karar verilecek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.