YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 18:32

Uşak’ta hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

A
A
A
Uşak’ta hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Uşak’tan 488 hacı adayı kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirmek üzere kafileler halinde yola çıktı.

Uşak’tan 488 hacı adayı kutsal topraklarda dini vecibelerini yerine getirmek üzere kafileler halinde yola çıktı.


Uşak İl Müftü Yardımcısı Ali Tom, Uşak’ta 2017 yılı için Diyanet Başkanlığı tarafından kutsal topraklara gidecek 487 adet hacı adayı için kontenjana yer verildiğini söyledi.


AK Şemseddin camiinde bir araya gelen hacı adayları okunan ilahiler ve Kur’an tilaveti sonrası Uşak’ta kıldıkları ikindi namazı sonrası kafileler halinde kutsal topraklara ulaşmak için yola çıktılar.


İl Müftü Yardımcısı Ali Tom, Hac görevinin ömürde bir defa nasip olduğunu asırlar öncesinden yapılan ilahi çağrıya icabet günü mevsimi gelenlerin gidebildiği bir ibadet olduğunu dile getirdi.


Hacı adaylarının kutsal topraklarda geçici bir misafir olduklarını unutmadan az vakitlerini yüklü bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Tom,” Bizzat Cenabı Hakkın evinde onun huzurunda olduğumuz şuurunu bilincini yaşataraktan Rabbimizin özel misafiri olmanın verdiği heyecanı tadaraktan ve hatta daha ilerisi mahşerin bir provası olan ilham bezlerimizle dualarımızı ibadetlerimizi daha bilinçli daha şuurlu daha duygulu bir biçimde yerine getirmenin yollarını aramamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.