- 01 Mart 2018 Perşembe 09:15

Uşak Üniversitesi’nde ’Sürdürülebilir kimyasal süreçler’ sempozyumu

A
A
A
Uşak Üniversitesi’nde ’Sürdürülebilir kimyasal süreçler’ sempozyumu

Uşak Üniversitesi ve İngiltere’nin University of Warwick işbirliğiyle “Sürdürülebilir Kimyasal Süreçler” isimli sempozyum gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi ve İngiltere’nin University of Warwick işbirliğiyle “Sürdürülebilir Kimyasal Süreçler” isimli sempozyum gerçekleştirildi.


Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menderes Levent, sempozyumu düzenleyen üniversitemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Emre Kılıç, University Of Warwick Öğretim Üyesi Dr. Volkan Değirmenci ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Yılmaz ile Uşak Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü akademisyenleri, diğer bölümlerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Sempozyuma ayrıca İngiltere University of Warwick ve diğer üniversitelerden davetli konuşmacılar yer aldı.


Prof. Dr. Ekrem Savaş sempozyumun açılış konuşmasında uluslararası etkinliklerin önemine değinerek Uşak Üniversitesi olarak bu tür etkinlikler sayesinde Uşak ilinin tanıtımına da katkı sunduklarını ifade etti. Uluslararası sempozyum, konferans vb. bilimsel çalışmalarla bilim insanlarının meslektaşlarıyla karşılıklı diyalog geliştirdiğini ve daha sonraki süreçlerde birlikte proje yapmalarına imkan sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş “Bugün “Sürdürülebilir Kimyasal Süreçler” adlı sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Özellikle genç akademisyenlerimizin bugün gerçekleştirilecek sunumlardan faydalanacağına inanıyorum. Bu tür bilimsel faaliyetler öğrencilerimizin ufuklarını açmaktadır” diye konuştu.


“Sürdürülebilir Kimyasal Süreçler” adlı sempozyumun düzenleyicisi Dr. Emre Kılıç ise sempozyumun, akademik ve endüstri alanındaki bilim insanlarını ve mühendisleri bir araya getirerek, güncel araştırmaları ve temel gelişmelerden sürdürülebilir kimyasal süreçler üzerine uygulamaları tartışmayı, paylaşmayı ve teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Günümüzde enerji, çevre ve sürdürülebilir kalkınma konusundaki toplumsal kaygıların merkezinde ‘kataliz’in yer aldığına değinen Dr. Emre Kılıç bu zorlukların üstesinden gelmek için, moleküllerden malzeme ve proseslere kadar disiplinler arası bir yaklaşımın gerektiğine dikkat çekerek “Sürdürülebilir Kimyasal Süreçler sempozyumunda, bu alandaki son araştırma konularını tartışmak, yukarıda bahsedilen toplumsal zorluklarla mücadele etmek, fikirlerini paylaşmak ve bilgi değişimini teşvik etmek istediklerini belirtti.


Açılış konuşmalarının ardından; Dr. Volkan Değirmenci (University of Warwick, School of Engineering) “Biomass conversion on heterogeneous catalysis; mechanistic aspects”, Dr. A. Can Kızılkaya (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Bölümü) “A molecular perspective on Fischer-Tropsch Synthesis via interdisciplinary research”, Dr. Emre Kılıç (Uşak Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü) “Hydrolysis of cellulose on alumina silicate type heterogeneous catalysts”, Ryan Ooozerally (University of Warwick, School of Engineering) “Metal organic framework for biomass conversion”, Prof. Dr. Selahattin Yılmaz (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Bölümü) “Future prospects and research trends in biomass conversion”, Dr. Başar Çağlar (Yaşar Üniversitesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü) “Biomass conversion: from fundamentals to lab scale”, Dr. Meral Dükkancı (Ege Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü) “Degradation of organic pollutants dissolved in water by Advanced Oxidation Processes” ve Özgün Deliismail (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Bölümü) “Biofuels from microalgae over solid catalysts” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Op. Dr. Kamacı Gazze’deki vahşeti öğrencilere anlattı Uluslararası bir insanı yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya gelerek, Gazze’de yaşadıklarını öğrencilere aktardı. GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Op. Dr. Taner Kamacı, Gazze’de yaşanan vahşetin dışarıdan bakıldığından daha ağır olduğunu dile getirerek, acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Op. Dr. Taner Kamacı, zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek, “İsrail uçakları sürekli tepeden bombalar atıp gidiyorlar. Uçağa karşı kendilerini savunma şansları da yok. Şehit olanlar oluyor, enkazların altından canlı çıkarılanlar da ayakta kalan birkaç sağlık kuruluşlarından birisine gönderiliyor. Bizler de elimizden geldiğince yaralıların tedavilerini yapmaya çalıyorduk. Çok zor şartlar altında çalışıyorduk. Bazen bombalar çalıştığımız yerin çok yakınına düşüyordu. O kadar yakındı ki bombanın basınç etkilisiyle hastane bile bazen sallanıyordu. Ayakta kalan hastanelerin hepsi yaralılarla doluydu” dedi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, Gazze’de katliam ve soykırımın devam ettiğini belirterek, “Bebekler, kadınlar, yaşlılar, masum insanlar hunharca devlet eliyle öldürülüp, sindirilmeye çalışılıyor. Uygar olduğunu iddia eden bir dünyanın gözü önünde bütün bunlar gerçekleşirken sadece vicdan sahibi bir takım gençlerin ve bazı çevrelerin buna ‘hayır’ dediklerini ancak bir yere sesleri ulaşamadıkları için zalim İsrail’i özellikle de Netanyahu’yu durduramadıklarını görüyoruz. İsrail’in yaptığı bu zulmün gündemde tutulması Gazzeli mazlumların hatırlanması adına bu tür programların önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Etkinlik sonunda, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak tarafından konuşmacı Op. Dr. Taner Kamacı’ya günün anısına plaket takdim edildi.
Bursa Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren çağrı merkezi, vatandaşlardan gelen talep öneri ve şikayetleri en hızlı şekilde çözüme kavuşturuyor. Vatandaş ile belediye arasında iletişim köprüsü olan Osmangazi çağrı merkezi, belediyecilik hizmetleri ile ilgili yaşanan sorunlara hızlı çözümler üretmek, talep ve önerilerini değerlendirmek için 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına kurulan çağrı merkezini arayan vatandaşlar, 5 saniye gibi kısa bir süre içerisinde görevli personele bağlanıyor. Alanında uzman personellerin yer aldığı çağrı merkezi, vatandaşlardan gelen her türlü talep, öneri ve şikayetleri kayıt altına alarak gerekli birimlere iletiyor. Aynı zamanda geri dönüş sağlayarak, bilgi paylaşımı yapan ekiplere ulaşmak isteyenler, 444 16 01’i aramaları yeterli olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, vatandaşların her türlü sorununu ve sıkıntısını en hızlı şekilde çözüme kavuşturmayı öncelikli görev edindiklerini ifade ederek, “Çağrı merkezindeki arkadaşlarımız, vatandaştan gelen ihbarları belediyemizin ilgili birimlerine iletip birim sorumluları ile vatandaş arasında koordinasyonu sağlıyor. Belediyemizin yetki ve görev alanına giren talepler tek tek çözüme kavuşturuluyor. Çözüme kavuşturulduktan sonra da yetkili birimimiz vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak ilgili talebin giderildiğini ya da çözüme kavuşturulduğunu bildiriyor” dedi.