- 19 Ekim 2018 Cuma 10:49

Gençler, havacılığa ilk adımlarını bu kurslarda atıyor

A
A
A
Gençler, havacılığa ilk adımlarını bu kurslarda atıyor

Türk Hava Kurumu Uşak şubesi model uçak başlangıç kursları düzenliyor.

Türk Hava Kurumu Uşak şubesi model uçak başlangıç kursları düzenliyor. Bütün ekipmanın kurum tarafından karşılandığı kurslara Uşak Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösteriyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve Türk Hava Kurumu bünyesinde 25 yılını tamamlayan Şube Saymanı ve Model Uçak Eğitmeni İsmet Uludağ kurslara hali hazırda 32 kursiyerin devam ettiğini söyledi. Uşak Üniversitesi öğrencilerinin kurslara büyük ilgi gösterdiğini ve kursiyerlerin büyük çoğunluğunu onların oluşturduğunu vurgulayan Uludağ 10 yaşını doldurmuş bütün vatandaşların başlangıç kurslarına katılabileceğini belirtti. Üst yaş sınırı olmadığını hatırlatan Uludağ havacılığa ilgi duyan ve model uçak yapmak isteyen herkesi kurslara katılmaya davet eden Uludağ kursta yapılanlarla ilgili olarak şunları söyledi; “ Kursiyerler burada havacılığa ilk adımlarını atmış oluyorlar, modelcilik konusunda el becerilerini geliştiriyorlar. Yapılan model uçaklar istendiği zaman uçurulabiliyor sonuçta güzel bir etkinlik oluyor”


Kursların amaçlarının gençlere havacılığı aşılamak ve havacı bir Türk genci yetiştirmek olduğunu söyleyen Uludağ; “Atatürk’ün istikbal göklerdedir sözünü yaşatmak istiyoruz “dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.