GENEL - 10 Aralık 2018 Pazartesi 17:15

Uşak’ta 12 yıllık hasret sona erdi

A
A
A
Uşak’ta 12 yıllık hasret sona erdi

Uşak’ta kısa bir süre önce yapımına başlanılan İbrahim Tahtakılıç ve Alparslan Caddelerini birleştiren kavşak çalışması tamamlanarak hizmete açıldı.

Uşak’ta kısa bir süre önce yapımına başlanılan İbrahim Tahtakılıç ve Alparslan Caddelerini birleştiren kavşak çalışması tamamlanarak hizmete açıldı.


Bir süredir Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın sıkı bir şekilde takip ettiği Ulubey Yolu’nu ikiye bölen ve tren yolu nedeniyle çelik bariyerlerle kapalı olan İbrahim Tahtakılıç ve Alparslan Caddelerini birleştiren çalışmada sona gelindi. 12 yıldır yasal prosedürlerin aşılamamasından dolayı kapalı olan yol, Uşak Belediyesi’nin hızlı ve kararlı çalışmasıyla döner kavşağa kavuştu. Gerçekleştirilen bu yeni yol çalışmasıyla şehri ikiye bölen demiryolundaki bariyerler kaldırılarak bölgedeki ulaşım rahatlarken, aynı zamanda İzmir yönünden gelen vatandaşların Denizli yoluna güvenle devam edebilmeleri sağlandı. Yolun açılışını vatandaşlarla birlikte gerçekleştiren Başkan Cahan, vatandaşların da görüşlerini dinledi. Vatandaşlar 12 yıldır kapalı olan bu yolda ulaşımın çok sıkıntı verdiğini, gitmek istedikleri yerlere gitmekte zorluk yaşadıklarını dile getirirken, yapılan bu çalışmayla yolun rahatladığını ve açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler. Ayrıca Başkan Cahan’ın görevde olduğu süre boyunca verdiği tüm sözleri tuttuğunu ve Uşak’ı modern bir şehir haline getirdiğini söyleyerek Uşak Belediyesi’ne ve Başkan Cahan’a teşekkürlerini sundu.



"Burası Uşak’ın atardamarlarından bir tanesi"


Açılışı yapılan yolun, 2006 yılından beri kapalı olduğunu ve bugüne kadar kavşakla ilgili bir gelişme olmadığını belirten Başkan Cahan, burada kısa bir süre önce gerekli izinleri alarak başlattıkları çalışmada sona gelmenin ve 12 yıllık hasreti bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mahallenin sıkıntılarından da bahseden Başkan Cahan “Burası Uşak’ın atardamarlarından bir tanesi. Hemşehrilerimiz bu yolda ciddi problemler yaşıyorlardı. Özellikle karşıdan karşıya geçişte sıkıntıların yanı sıra ulaşım da uzuyordu. Uşak için bu bölgede ve şehirde yaşayan tüm hemşehrilerimizin yakından bildiği köklü bir sorundu ve biz bugünlere bu köklü sorunları çöze çöze geldik. Çok şükür arkadaşlarımızın gayretleriyle kısa bir sürede estetik bir şekilde çözdük. Şimdi vatandaşlarımız için gayet kullanışlı, trafik ve can güvenliğine uygun bir sistemle çevre düzenini de koruyan bir uygulamayla trafiği açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Telsizle birimlere anons geçerek kavşağın hizmete açılması talimatını veren Başkan Cahan, kendi kullandığı makam aracıyla ilk geçişi de gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de uygulamadan kaçan otomobil sürücüsü, park halindeki araçlara çarptı: 2 yaralı Sarıyer’de uygulama yapan polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli sürücü, ara sokakta park halindeki araçlara çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan 2 kadın yaralanırken otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu. Şüpheli sürücü, kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, saat 01.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy Yolu’nda uygulama yapan polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan 34 GVP 053 plakalı otomobil sürücüsü, ’Dur’ ihtarına uymayarak uygulamadan kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin peşine düşerken şüpheli sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. İnönü Caddesi’ne aşırı hızlı girdiği iddia edilen şüpheli bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki bir araç bina girişindeki doğalgaz kutusuna çarparken, yaşanan kazada 5 araç hasar gördü. Uygulamadan kaçan otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu Polis uygulamasından kaçan ve ara sokakta araçlara çarparak duran otomobilde bulunan 2 kadın hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ise aracı kullanmadığını iddia ederken, polis ekipleri çelişkili ifade veren sürücüyü kelepçeleyerek ifadesi alınmak gözaltına aldı. Öte yandan araçta yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak bulundu. Yaralılar ise ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Yaşanan kazada, park halindeki 4 otomobil, şüphelinin kullandığı otomobil ve doğalgaz kutusu hasar gördü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.