ÇEVRE - 16 Ekim 2021 Cumartesi 13:10

Bakan Karaismailoğlu: “2022 yılında millî elektrikli lokomotifin seri üretimine başlayacağız”

A
A
A
Bakan Karaismailoğlu: “2022 yılında millî elektrikli lokomotifin seri üretimine başlayacağız”

Ankara-İzmir Demiryolu Projesi’nin Eşme-Salihli kesimindeki T01 Tüneli TMB Işık Görme Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn.

Ankara-İzmir Demiryolu Projesi’nin Eşme-Salihli kesimindeki T01 Tüneli TMB Işık Görme Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu katılımıyla gerçekleşti. Karaismailoğlu törende yaptığı konuşmada, 2003 yılına kadar el değmeyen demir yollarının tamamını yenilediklerini belirtti.


Düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Demir Yolları yetkilileri ve çalışanları katıldı. Işık görme programında konuşan Bakan Karaismailoğlu, hedeflerinin arasında demiryollarının ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Anadolu’da ilk demir yolu inşaatının 1856 yılında İzmir - Aydın hattı olduğunu da hatırlatan Karaismailoğlu, AK Parti iktidarına kadar uzun süredir millet için konforlu ulaşım sunmayı isteyen bir iktidar olmadığını belirtti. Yarım asırlık hayaller arasındaki yüksek hızlı tren hatlarının bir bir inşa ettiklerini ve yenileri için de hizmete almak için gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini de aktaran Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul - Eskişehir - Ankara - Konya arasında hizmet veren hızlı tren hatlarını milletimizin hizmetine sunduk. 2003 yılından bugüne, AK Parti hükümetleri döneminde 212 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığımız demiryollarımızda yerli ve millî kabiliyetleri geliştiriyor, yüksek hızlı tren setleri imalatlarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Saatte 160 kilometre hıza sahip Millî Elektrikli Tren setinin test süreçlerini tamamladık” dedi.


“2022 yılında millî elektrikli lokomotifin seri üretimine başlayacağız”


2022 senesinde milli elektrikli lokomotifin seri üretimine başlanacağı müjdesini de veren Bakan Karaismailoğlu, yüksek hızlı tren hatlarındaki hedeflerinin de 8.3 milyon olan yıllık yolcu kullanımının 17 milyon kişiye çıkartmak olduğunu söyledi. Adil Karaismailoğlu, “Saatte 225 kilometre hıza sahip Millî Hızlı Tren’in tasarım çalışmalarını tamamlayarak prototip üretim aşamasına geleceğiz. Ülkemizdeki demiryolu hat uzunluğunu 12 bin 803 kilometreden 28 bin 590 kilometreye ulaştıracağız. Yüksek Hızlı Tren hatları için hedefimiz 8,3 milyon olan yıllık yolcu kullanım sayısını 17 milyona ulaştırmak” şeklinde konuştu.


Programda konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise hızla gelişen dünyaya ayak uydurmak ve dünya ile bütünleşebilmek için ulaşım ağlarının teknoloji gerekleriyle güçlendirmeli ve desteklenmesi gerektiğini aktan Vali Kocabıyık, günümüz yaşam biçiminin en önemli ayaklarından birinin de ulaşım olduğunu söyledi. Kocabıyık, “Ülkemizdeki ulaşım altyapısına yapılan büyük yatırımlar hem ekonomik hem de stratejik açıdan oldukça önemlidir. Yolculuklarımızı daha hızlı, konforlu ve güvenli hâle getiren projeler adım adım hayata geçirilirken hem şehirlerimizi birbirine hem de ülkemizi dünyaya bağlayan projeler hepimizi heyecanlandırmaktadır. Ülkemizin ulaşım altyapısını geleceğin dünyasıyla birleştiren çalışmaların her aşamasında vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için atılan adımlar geleceğin Türkiye’sinin de temellerini oluşturmaktadır. Yapımı devam eden İzmir-Manisa-Uşak-Afyonkarahisar-Ankara Hızlı Tren Projesi tamamlandığında bu güzergâhtaki yolculuklar daha hızlı ve konforlu hâle gelecektir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanımıza ve ülkemizin geleceğinin inşası adına yürütülen bütün projelerde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor; tamamlanan bölümlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Protokol üyelerinin ardından Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet butona basarak tünelde ışık görme törenini başlatarak tünelin açılışını yakından takip etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Emre Akbaba: "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim" Eyüpspor’un futbolcusu Emre Akbaba, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ligde kalmayı başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikâye görmedim" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte ligde kalan Eyüpspor’da Emre Akbaba, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son haftalarında elde ettikleri başarılı sonuçların ardından ligde kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Akbaba, "Ben oyuna girerken diğer maçların skorlarını sormadım. Yedek kulübesindeki o yüz ifadelerinden dolayı durumu anladım. 3-2 geriye düştük. Bizim için zor bir mücadele oldu. Yeni kurulan, genç oyuncular, Süper Lig tecrübesi olmayan oyuncular. Takım arkadaşlarım inanılmaz bir mücadele verdi. Genç arkadaşlarıma tecrübeli arkadaşlarım yardım etti. Atila hocam ekibiyle bize inanılmaz destek oldu. Güzel bir hikaye yazdık. Çünkü ikinci devre başında herkesin bu takım kesin düştü dediği bir takımdı. Yıllardır Süper Lig’deyim, böyle bir hikaye görmedim. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. Güzel bir hikaye yazdık diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. "Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" Maçın son bölümünde 3-2 geriye düşmelerine rağmen attıkları golle ligde kalmayı başarmalarının hatırlatılması üzerine Akbaba, "Gerçekten zor, maddi anlamda da sıkıntılar yaşadık. Takım arkadaşlarım, özellikle tecrübeli oyuncular bunu hiçbir zaman yansıtmadı. Birlik, beraberlik içerisinde tuttu. Bizim için kolay olmadı ama çok şükür başardık" cümlelerine yer verdi.
İstanbul Talha Ülvan: "Golün nasıl olduğunun önemi yok" Eyüpspor’un futbolcusu Talha Ülvan, mücadelede 2-0 öne geçmelerine rağmen 3-2 geriye düştükleri maçta attığı golle takımının ligde kalmasını sağladı. Golüyle ilgili konuşan Ülvan, "Golün nasıl olduğunun bir önemi yok. İsterse kulağına çarpsın, gol goldür" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından takımının 3. golünü atan Eyüpsporlu futbolcu Talha Ülvan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Maç öncesi ısınma sırasında takım arkadaşı Anıl Yaşar’a bu karşılaşmada gol atacağını söylediğini belirterek sözlerine başlayan Ülvan, "Buna inandım. Tüm takıma inandım. Bunu zaten her maçtan önce söylüyorum herkese. Tüm camia bunu hak ediyor. Böyle bir senaryo bizi çok sevindirdi. Fenerbahçe geri dönmeseydi yine çok sevinecektik ama bu şekilde gerçekten dizi gibi oldu. Bu seneyi heyecanlı bir dizi gibi yorumlayabilirim" şeklinde konuştu. "Golün nasıl olduğunun önemi yok" Attığı golle takımının Süper Lig’de kalmayı başardığının hatırlatılması üzerine Ülvan, "Ben şut atmayı severim. Şut çalışıyorum, uzaktan vurmayı severim. Rotario da nasıl bir oyuncu olduğumu biliyor ve topu bana yumuşak bıraktı. Top gelince kaleye vurmam gerektiğini biliyordum. Allah da yardım etti, top Oosterwolde’nin sırtına çarptı. Golün nasıl olduğunun önemi yok. İsterse kulağına çarpsın, gol goldür. Şu anda belki duygu gösteremiyorum ama hala golün şokunu yaşıyorum. Ne zaman anlayacağım hala bilmiyorum" ifadelerini kullandı. "Gerçekten dizi senaryosu gibiydi" Maçın son dakikalarında yaşadıkları heyecana da değinen Ülvan, "Gerçekten dizi senaryosu gibiydi. Herkes sandalyenin ucunda oturuyordu. Yardımcı hocamız rahatsızlandı, kendisine geçmiş olsun diliyorum. Ama bu heyecanla bunun olması normal. Ligde tutunma mücadelesinden sonra ortamın kötü olması imkansız" cümlelerine yer verdi. "Eyüpspor formasıyla elimden gelenin fazlasını vereceğim" Talha Ülvan, son olarak kariyerinin ilerleyen dönemiyle ilgili ise şunları söyledi: "Hala 2 sene sözleşmem var Eyüpspor’da. Bu sezon Süper Lig’de ilk senem. Eyüpspor formasıyla elimden gelenin fazlasını vereceğim. Bunu zaten maçlarda gösterdim. Eyüpspor’da yüzde 100 devam."