EĞİTİM - 18 Aralık 2021 Cumartesi 13:37

Uşak Üniversitesi, en yeşil üniversiteler arasına girdi

A
A
A
Uşak Üniversitesi, en yeşil üniversiteler arasına girdi

Uşak Üniversitesi, 2021 yılında da “UI GreenMetric” sıralamasında İlk bin üniversite arasında yer almayı başardı.

Uşak Üniversitesi, 2021 yılında da “UI GreenMetric” sıralamasında İlk bin üniversite arasında yer almayı başardı.


Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi” 2021 yılı sonuçları açıklandı.


Dünyadaki önemli akreditasyon kurumları olan Webometrics Dünya Üniversiteleri sıralaması, SCImago ve THE gibi uluslararası kuruluşların sıralamalarında yer alan Uşak Üniversitesi, 2021 yılında bir kez daha UI GreenMetric (Dünya genelinde en yeşil kampüsler) sıralamasında ilk bin üniversite arasına girmeyi başardı.


Uluslararası düzeyde 956 üniversitenin sıralamaya dâhil edildiği değerlendirmede, 2021 yılında toplamda 3 bin 400 puan alan Uşak Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında yer aldı. Sıralamanın yapı ve alt yapı kategorisinde 975 puan alan üniversite, enerji ve iklim değişikliği kategorisinde 650, atık kategorisinde 300, ulaşım kategorisinde 525, eğitim ve araştırma kategorisinde ise 750 puan alarak, ABD, Rusya ve Avrupa’daki birçok üniversiteyi geride bıraktı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, göreve geldikleri günden bu yana, üniversitelerinin hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan üniversiteler arasına girmesi için önemli derecelendirme kuruluşları için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl ilk defa GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasına girdiklerini hatırlatan Rektör Savaş, “İlk kez değerlendirilmeye alındığımız 2020 sıralamasında, 911 üniversitenin yer aldığı sıralamada ilk bin üniversite arasına girmeyi başardık. Bu sene de 954 üniversitenin değerlendirdiği 2021 yılı sıralamasında da 834’üncü sırada yer alarak, değerlendirme alanlarındaki kararlılığımızı ve iddiamızı gösterdik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’de Engelliler Haftası ’Bizim Ev’in yıl sonu gösterisiyle tamamlandı Nilüfer Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında hafta boyunca süren etkinlikler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının hazırladığı "sıra gecesi" konseptli yıl sonu gösterisiyle tamamlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlendiği farkındalık etkinlikleri renkli bir kapanışa sahne oldu. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları, Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen yıl sonu gösterisinde bir yıl boyunca müzik ve halk dansları atölyelerinde yaptıkları çalışmaların meyvelerini sahneye taşıdı. Programa; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Kent Konseyi Engelli Meclisi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, engellerin sanat ve sporla aşılabileceğini vurgulayarak, "Hafta boyunca birçok güzel etkinliğe ev sahipliği yaptık. Gördüğümüz tablo bize şunu bir kez daha ispatladı; fırsat verildiğinde, sanat veya spor fark etmeksizin tüm engelleri aşabiliyor ve birçok alanda başarılı olabiliyoruz. Önemli olan bir arada yaşama kültürünü edinmek ve bu farkındalığı hep birlikte oluşturabilmektir" ifadelerini kullandı. Erman, etkinliğe emek veren Bizim Ev eğitmenlerine ve çalışanlarına da teşekkür etti. Konuşmaların ardından sıra gecesi konseptiyle hazırlanan gösterilere geçildi. Sahneye ilk olarak Bizim Ev Halk Dansları ekibi çıktı. Yöresel oyunlardaki performanslarıyla dikkat çeken ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk danlarının ardından sahne alan Bizim Ev Korosu, geceye türkülerle renk kattı. Koro ve solo olarak "Urfa’nı Etrafı", "Eşarbını Yan Bağlama" ve "Ürgüp’ün Bacaları" gibi sevilen eserleri seslendiren ekibe, salondaki izleyiciler de he bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara sıra gecesinde hazırlanan çiğ köfte ikram edildi.