YEREL HABERLER - 30 Ocak 2014 Perşembe 11:03

Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

A
A
A
Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri ile kentte değişimi yaşatmak adına projelerini sürdürüyor.
Ortak yapılan çalışma projeyi çözüm aşamasına getirirken yeni binalar eski görüntünün yerinde ortaya çıkmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini iletti. Kentsel dönüşüm 430 bin metrekare alanda kentin imajını değiştirecek hayati bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, " Kentin hemen girişinde yer alan eski tabakhane alanı acele olarak imaj yenilemeye mahsur olması gerekiyordu. Biz bu konuda görevde bulunduğumuz süre içinde yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün engelleri sabırla ve metanet ile aşmayı bildik. Şu an bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.
Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Ankara ile de önemli girişimler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin olumlu sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Özelikle konu ile ilgili olarak üst düzey bürokratlar ile çözüm için sık sık bir araya geldiklerini bildiren Erdoğan, "Biz projenin sekteye uğramaması ve ilerlemesi için Ankara’da konu ile ilgili çalışmalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştirdik. Önce dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar özelikle yoğun bir çaba sarf ederek kentsel dönüşümün ilerlemesinde bizlere ışık oldu. Kendisini her ziyaret ettiğimizde müjdeli haberler vererek iş bitiriciliğini gösterdi. Bu nedenle öncelikle sayın Bayraktar’ın ve şimdiki TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in desteklerini unutmayacağız. Belediyecilik tecrübemiz de sorunların çözümünde önemli bir noktada oldu” ifadesini kullandı.
SÜREÇ ÇOK İYİ TAKİP EDİLDİ
Kentsel Dönüşüm Projesi’ni belediye olarak çok önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel Dönüşüm Projesi şüphesiz ilimizin en önemli projeleri arasında yerini almıştır. 2008 yılında 90 hektar olarak planlanarak çalışmalarına başlanan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi 06 Nisan 2010 tarihli Belediye Meclisi kararına göre revize edilerek 43 hektar ile sınırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmiş ve tapu devirleri başlamıştır. Manisa İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı neticesinde sınırın iptali sebebiyle dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmeler sonucu 23 Şubat 2011 tarihinde Tabakhane Kentsel Dönüşüm Bölgesi sınırları korunarak Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi. Bu konuda bizlere kapılarını açan ve proje için yoğun destek veren Bayraktar’ın katkılarını asla unutmayacağız. Tabakhane Bölgesi için kırılma noktası olan bu gelişmeden sonra işlemler hızlandı. Uşak için hayati önem arz eden bu projenin gerçekleşmesinde önemli etaplardan biri de boşaltılmış olan alanda 6 Blok 216 Konut konutların geçici kabulü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutların teslimi için hak sahiplerine tebligat çekilmiş durumda olup en kısa sürede konut teslimatları yapılacaktır” dedi.
HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDURİYET OLMADI
Proje ile birlikte her türlü mağduriyeti engelleyecek çalışmalar da yaptıklarını ileten Başkan Erdoğan, "Alanda ticari faaliyetlerini yürüten vatandaşlarımız vardı. Bu şekilde ekmekleri kazanan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ticari aktivitelerini devam ettirmeleri amacıyla TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda 108 adet 450’ şer metrekarelik prefabrik işyeri yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda Sayın Erdoğan Bayraktar’ a yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Alan için Bakanlar Kurulu tarafından Acele Kamulaştırma kararı da alınması bizler için önemli bir milat oldu. Bu konu 05 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bütün Acele Kamulaştırma davaları açılmış durumda olup şu ana kadar alan içerisinde yer sahibi olan kişilere 46 Milyon TL’ nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Kamulaştırma davalarının açılması ile eş zamanlı olarak modern bir tasarım anlayışı içerisinde tasarlanan Konut ve Ticari Blokların Projeleri belediyemiz tarafından hazırlattırıldı ve TOKİ tarafından onaylandı. Bu kapsamda bütün sorunların üstesinden gelinmesinde hiçbir siyasi amaç güdülmedi. Sadece vatandaşın huzuru ve güvenini düşünerek yardımcı olan ve inşaat yapım ihalesi sürecini başlatan Başbakanlık TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hassas çalışmalarımız bundan sonra da sürecek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Ulu çınarların yuvası yenileniyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin çatısını yeniliyor. Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan huzurevinin 780 metrekarelik çatı alanındaki yenileme çalışmasının 7 günde tamamlanması planlanıyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimdeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yediden yetmişe tüm vatandaşlara yönelik hizmetleri kapsamında şehrin ulu çınarlarına yönelik gönül belediyeciliği hizmetleri veren tesislerinin bakım onarım faaliyetlerini de aksatmıyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin çatısında yenileme çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında huzurevinin 780 metrekarelik çatı alanında 7 gün sürecek tamir tadilat işlemleri yapılacak. Çalışmaya dair bilgiler veren Teknik Bakım Onarım Şube Müdürü Vedat Kılıç, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’mizin çatı tamiratına başlamış bulunuyoruz. İnşallah 7 gün gibi kısa bir sürede burasının tamir tadilatını bitireceğiz. 780 metrekare çatı alanımızın komple membran değişimini, panel değişimini yapıp daha huzurlu daha güvenli bir şekilde huzurevi sakinlerimize teslim etmiş olacağız. Bize desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz. Durmak yok, koşmaya devam diyoruz" şeklinde konuştu. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte şehrin ulu çınarlarının Büyükşehir Belediyesi’nin kanatları altında yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürdükleri sıcak yuvaları daha güvenli hale getirilmiş olacak.
Denizli Hisarcıklıoğlu; "Denizli Ticaret Odamız vermiş olduğu hizmetlerle 5 yıldıza sahip" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli ziyareti kapsamında Denizli Ticaret Odası’nda üyerle bir araya geldi. DTO yönetimini çalışmalarından dolayı tebrik eden Hisarcıklıoğlu; "Denizli Ticaret Odamız vermiş olduğu hizmetlerle 5 yıldıza sahip" dedi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli ziyareti kapsamında DTO üyeleriyle de bir araya geldi. Ziyarete, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ve iş adamları katıldı. "2026 yılı DTO projelerini uygulama yılı olacak" Toplantının açılış konuşmasında DTO Başkanı Uğur Erdoğan, "2025 yılı Denizli Ticaret Odasının projelendirme yılı oldu. İnşallah 2026 yılı ise üretmiş olduğumuz projelerin uygulanma yılı olacağını buradan ilan ediyoruz. Bunlardan birisi Denizli’ye uzun yıllar hizmet vermesini arzu ettiğimiz yeni Denizli Ticaret Odası Binasının temelini atmak. İnşallah binamızın temelini ocak ayı içerisinde atacağız. Başka bir projemiz ise Ticaret Odası önderliğinde bin 200 dönümlük bir arsa tahsisi için gayretlerimiz devam ediyor. Bu arsa içerisinde kusursuz bir gıda sanayisi bölgesi ve geri dönüşüm sanayi bölgesi oluşturacağız. Bu projenin maliyeti milyar TL’leri buluyor. Deprem ve pandemi dönemlerinde en hızlı çözümler üreterek bizlere destek olan Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim. Ayrıca Denizli ve ilçelerinde yaptırılan TOBB okullarının açılışlarını gerçekleştirdik. Başkanız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Denizli’ye vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. "TOBB tarafından Denizli’ye 6 okul yaptırıldı" Denizli’ye hayırlı işler için geldiklerini ifade eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise "TOBB olarak Buldan, Sarayköy ve Babadağ’a yaptırdığımız okulların açışlarını yapmak için geldik. Denizli’de geçen yıl açılışını yaptığımız Merkezefendi’deki okulumuzun açılışını yapmıştı. İnşallah yakın zamanda Acıpayam ve Tavas’ta da inşaatımız bitirdik. Yakın zamanda inşallah oralarında açılışlarını yapacağız. Böylelikle toplamda 6 okulu Denizli’mize kazandırmış olacağız. Denizli Ticaret Odamız guru duyulması geren bir noktada. 2021 yılından bu yana katıldığımız Dünya’daki odalarının yıldızlanması sisteminde Denizli Ticaret Odamız vermiş olduğu hizmetlerler 5 yıldıza sahip" ifadelerini kullandı. "Yüzde 50’nin üzerindeki faizlerle kâr elde edemeyiz" Kobilerin finansmana ulaşmasının kolaylaşması gerektiğini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bankaların kredi büyümesine izin vermesi gerekiyor. Komilerimiz krediye ulaşmakta zorluk yaşıyor. Bunun diğer yansıması ise bizlere maliyetlerin yükselmesi. Merkez Bankası faizleri düşürüyor ama bankalar buna uymuyor düşürmüyor. Merkez Bankasının kararına saygı duyarak bankalarda faizleri düşürsün. Yüzde 53 yüzde 55’lerde bizlerin kredi kullanmasına imkan yok. Yüzde 50’nin üzerindeki faiz oranlarıyla hiçbir işletmenin kâr etmesi mümkün değil" dedi.
Samsun Hamsi revaçta Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte kilosu 150 TL’ye çıkan hamsi, vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor. Karadeniz’in incisi hamsi, bu sezon hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de avlanan hamsinin fiyatı artarken, Samsun’da vatandaşların ilgisi azalmadı. Sezona bollukla başlayan ve bir dönem kilosu 50 liraya kadar gerileyen hamsi, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 150 liradan satılıyor. Balıkçılar ise fiyat yükseldikçe talebin artmasını "ilginç ama sevindirici" olarak değerlendiriyor. Balık fiyatlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten balık satıcısı Yaşar Köse, soğuk havaya rağmen tezgâhlarda hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Sezon başında hamsinin bol olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü hatırlatan Köse, hava şartlarının değişmesiyle birlikte fiyatın yükseldiğini ancak buna rağmen satışların artarak devam ettiğini ifade etti. Köse, barbunun 100, mezgidin 150, istavritin ise 120 liradan alıcı bulduğunu, balığın hâlâ et ürünlerine göre çok daha ekonomik olduğunu vurguladı. Hamsinin pahalıyken daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Köse, 50 liradan satıldığı dönemde hamsinin yeterince rağbet görmediğini, bugün ise 150 liraya rağmen yoğun talep olduğunu kaydetti. Öğle saatlerine kadar onlarca kasa hamsi sattıklarını belirten Köse, akşam saatlerine kadar bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Hamsinin yavaş yavaş karasularını terk ettiğine dikkat çeken Köse, mevcut fiyatın yüksek olmadığını, birkaç kilo hamsiyle kalabalık bir ailenin doyabildiğini ve balığın her zaman daha ekonomik bir seçenek olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar da Samsun’da her bütçeye uygun balık bulabildiklerini, özellikle hamsinin sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini söyledi.