POLİTİKA - 01 Mart 2019 Cuma 16:50

CHP lideri Kılıçdaroğlu Uşak mitinginde vatandaşlara seslendi

A
A
A
CHP lideri Kılıçdaroğlu Uşak mitinginde vatandaşlara seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Uşak’ta vatandaşlara ilginç bir seçim vaadinde bulunarak, “Oylarınızı verip CHP’li başkanı Uşak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtursanız o şeker fabrikasını esnaf odaları, Şeker-İş, diğer meslek odaları ve belediye ile birlikte satın alacağız, o fabrikada yüzlerce, binlerce kişi çalışacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Uşak’ta vatandaşlara ilginç bir seçim vaadinde bulunarak, “Oylarınızı verip CHP’li başkanı Uşak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtursanız o şeker fabrikasını esnaf odaları, Şeker-İş, diğer meslek odaları ve belediye ile birlikte satın alacağız, o fabrikada yüzlerce, binlerce kişi çalışacak” dedi.


Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri kapsamında gittiği Uşak’ta, Cumhuriyet Meydanı’nda miting yaptı. Kılıçdaroğlu alanı dolduranlara, CHP’nin Uşak’ta gösterdiği belediye başkan adayları ile birlikte seslendi.


Konuşmasında ekonomik sıkıntılara değinen Kılıçdaroğlu, her şeye rağmen güzel bir Türkiye’yi inşa etmek istediklerini kaydetti. Kentin en büyük sorununun işsizlik olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Uşak’ta 80 ildeki gibi ekonomik sorunlar var diğer şehirlerde olduğu gibi Uşak’ta da işsizlik büyük sorun. Uşak OSB’den son bir ayda 3 bin 500 kişi işten çıkarılmış. Yani 3 bin 500 aileye ekmek gitmeyecek, 3 bin 500 evin mutfağına ateş düşmüş durumda. 17 yıldır bu memleketi yönetenler 17 yılın sonunda bu ülkeyi yönetenler nasıl insanlarımızı soğan ve biber kuyruğuna mahkum ediyor. Oy kullanmaya giderken elimizi vicdanımıza koyup mantığımızla oy kullanacağız. Bu ülkede temel sorun sadece işsizlik çok. İşsizlik sokağa çıkamamak caddede yürüyememek demektir. İşsizlik dünyaya küsmek demektir ve bütün kötülüklerin anısıdır. Sarayda işsizlik var mı? Bir elleri yağda bir elleri balda. İşsizlik ve yoksulluk bilmezler. En sonunda hal esnafını da terörist ilan ettiler” dedi.



“CHP’li belediyelerin olduğu yerde işsizliği azaltıp, yeni projeler yapacağız”


Sadece sanayide ya da çiftçide sorunların olmadığını, aynı sorunun esnafta da yaşandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ilginç bir seçim vaadinde de bulunarak şunları söyledi:


“Kepenk indirmede 81 il arasında Uşak birinci sırada. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bütün esnaf kardeşlerimiz sandığa gidecek kendi durumlarını ve ailelerinin durumlarını düşünüp ellerini vicdanlarına koyup oylarını kullansınlar. Bunu yaparlarsa Türkiye’de değişimin ve dönüşümün önünü açacağız. Aksi halde göreceksiniz sorun daha da büyüyecek. Ekonomik krizin daha ortasındayız. İşsizlik daha fazla artacak. CHP’li belediyelerin olduğu yerde işsizliği azaltıp, yeni projeler yapacağız. ‘Uşak Şeker Fabrikasını özelleştireceğiz’ dediler şimdi de kapatmak istiyorlar. Oylarınızı verip CHP’li başkanı Uşak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtursanız, şeker fabrikasını esnaf odaları, Şeker-İş diğer meslek odaları ve belediye ile birlikte satın alacağız o fabrikada yüzlerce, binlerce kişi çalışacak.”



“Bir ülke üretirse güçlü olur, üretmez ise zayıf olur”


31 Mart’ta herkesin sandığa gidip oy kullanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Sandığa gidip kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Demokrasiden, eşitlikten, vatanımızdan ve bayrağımızdan yana hep birlikte beraber olmak zorundayız. Biz fakirin, fukaranın yanında olmak zorundayız. Bir ülke üretirse güçlü olur, üretmez ise zayıf olur. Sonuç? İnsanlar kuyruğa geldi. Bir darlık kuyruğudur ki gidiyor ve bu 21. yüzyıl Türkiye’sinde oluyor. Biz onların görmeyen gözlerine gerçeği göstereceğiz. Birlikte yapıp, birlikte mücadele edeceğiz. Sandığa gidip kadın, erkek oylarımızı 6 okun altına basacağız. Belediye başkanlarından istediğim şeyler şunlar; belediye başkanları harcadığın her kuruşun hesabını millete verecek, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra kimseyi sana oy versin vermesin kimseyi ötekileştirmeyeceksin. Belediye başkanı seçildikten sonra fakir mahallelere pozitif ayrım yapıp onlara daha fazla hizmet götüreceksin çünkü onlar da kentte yaşıyor” şeklinde konuştu.


Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından belediye başkan adayları ile poz verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsaldaki Çınarlar’ projesi ile kırsalda yaşamını sürdüren, özellikle kendi ev ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için evlerine giderek hizmet veriyor. Ekipler, proje kapsamında vatandaşların temizlik, tamirat, soba kurulumu ve daha birçok konuda yanlarında oluyor. Hizmet kapsamında bugüne kadar 761 aileye 12 bin 728 kez hizmet verilerek vatandaşlara önemli bir destek sağlandı. Nurten Kaleli; “Büyükşehir ekipleri ailemizin birer ferdi oldular” Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesi’nde eşi ve oğluyla oturan Nurten Kaleli, Kırsaldaki Çınarlar hizmeti ile Büyükşehir ekiplerinin belli dönemlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyledi ve gelen ekiplerin ailelerinin birer ferdi olduğunu belirtti. Nurten Kaleli; “80 yaşındayım, eşim ve oğlumla yaşıyorum. Eşim felç geçirdi. Benim de gücüm kalmadı. Ev temizliğinden diğer işlere Büyükşehir ekipleri hep yanımda oluyor. Siliyorlar, süpürüyorlar, camları temizliyorlar. Onlar geliyoruz dediğinde ben çayı koyuyorum, çaylarını içip işlerine öyle başlamalarını istiyorum. Çünkü onlar da bizim ailemizin bir ferdi oldular” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar ekibinden Deniz Çağlar vatandaşların evlerine giderek tadilat, temizlik ve isteklerine göre birçok hizmeti verdiklerini söyledi. Deniz Çağlar; “Kendine bakamayan, yaşlı vatandaşlarımıza Kırsaldaki Çınarlar projemizle hizmet veriyoruz. Evlerinde temizlik, tadilat, odun kırma neye ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Nurten teyzemize de aylık periyotlara göre uğruyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle onların yanında oluyor, dualarını da alıyoruz.” Kırsaldaki Çınarlar ekibinin diğer üyesi Gülden Madran da genel temizlik, dolap, kapı, cam temizliği, süpürge gibi hizmetlerle vatandaşlara hizmet verdiklerini ve kendilerini gittikleri evin bir ferdi gibi hissettiklerini belirtti.
Aydın Nazilli’de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrenciler, hazırladıkları projelerini heyecanla protokol üyelerine anlattı. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda öğrenciler, hazırladıkları bilimsel çalışmaları davetlilere detaylarıyla anlattı. 17 projenin yer aldığı fuarda 13 tasarım, 4 inceleme, 1 de araştırma projesi yer aldı. Öğrencilerin yaptığı birbirinden farklı çalışmalar, protokol üyelerinden tam not aldı. Fuarın tek araştırma projesi olan “Bukalemun Saha Çalışması” projesi dikkat çekti. Bukalemunların tanıtımını ve ekosisteme olan katkılarının öne çıkarıldığı çalışmada öğrenciler, köylerdeki vatandaşlara bukalemunlar hakkında bilgi verdi ve bu hayvanın ne kadar tanındığına dair araştırma yaptı. Alper Barlık danışmanlığında projeyi hazırlayan öğrenciler İlknur Atik ve Bahriye Çiftçi, bukalemunların öldürülmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bu projeyi hazırlamaktaki amacımız bukalemunların tanıtımlarını sağlamak ve bitki zararlıları ile mücadelesinde etkisini göstermek. Kıyı bölgelerinde daha çok varlık gösteriyor. Hassas bir hayvan oldukları için en ufak bir etkileşimde ölebiliyorlar. Bu yüzden insanlarımızı bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Soylarını devam ettirmek istiyoruz. İnsanlar bukalemunları yakalayıp öldürüyor, bazıları ilaç yapıyor. Tıpta böyle bir şeyin karşılığı yok ama halk arasında böyle bir inanış var. Arslanlı Mahallesini pilot bölge olarak seçtik. Mahalle sakinlerine bukalemunları tanıttık. Orada 100 kişi ile röportaj yaptık, 78 kişi bukalemunları tanımadığını söyledi. Kalanı ise tanıyıp öldürdüklerini söyledi. Biz de yararlarını anlattık” ifadelerini kullandı.