GENEL - 28 Ocak 2020 Salı 11:27

Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor

A
A
A
Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor

Geçtiğimiz cuma akşamı Elazığ’nın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz cuma akşamı Elazığ’nın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.


Uşak’ta başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplamda 23 bin 500 adet battaniye deprem bölgesine gönderildi. Yola çıkan son tırla Elazığ ve Malatya illerindeki AFAD lojistik merkezlerine yardım malzemelerini indirdi.



“Allah milletimize ve insanlığa böyle acılar yaşatmasın”


Yaşanan bu acı felaketin ardından devlet olarak en kısa sürede afete müdahale edildiğini, millet olarak da kenetlenildiğini, yurdun dört bir yanından yardım çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Yaşanan acı felaketin ardından tüm yurtta aynı acıyı hisseden bir milletin ferdi olmaktan duyduğum gururu anlatamam. Depremzedelerimizin soğuktan korunması için Uşak Valiliği koordinasyonunda göndereceğimiz son tırla 23 bin 500 adet battaniyeyi deprem bölgesine ulaştırmış olacağız. Allah milletimize ve insanlığa böyle acılar yaşatmasın, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30