ÇEVRE - 30 Mart 2024 Cumartesi 09:17

Minik kalpler dev proje çocuk kent için kolları sıvadı

A
A
A
Minik kalpler dev proje çocuk kent için kolları sıvadı

Yeşile olan hassasiyeti ve çevreyi korumaya olan duyarlılığı ile şehrin her noktasında yüzlerce ağacı toprakla buluşturan Uşak Belediyesi, yepyeni bir etkinliğe daha imza attı. Kalfa Korusu’nda bulunan 123 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine yüzlerce Uşaklı öğrenci katılım gösterdi.



İlk olarak 25 Mart’ta başlatılan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen fidan dikim etkinliği, 5 gün sürdü ve bugün sona erdi. Etkinlik sayesinde yaklaşık 2 bin öğrencinin çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak hedeflenirken; aynı zamanda Uşak’ın gözde projesi Çocuk Kent’in yeşillendirilmesi ve konsept bir hale büründürülmesi hedeflendi.



Öğrencilerle birlikte yüzlerce ağacın toprakla buluşturulduğu fidan dikme etkinliğine toplam 14 okuldan katılım sağlandı. Etkinliğe katılan çocuklar, alanda onları karşılayan dev kostümlü animasyon filmi kahramanları ve palyaçoyla eğlencenin tadını çıkarırken, aynı zamanda sürpriz ikramlarla da keyif dolu vakit geçirdi. Ayrıca alanda bulunan macera parkı ve çeşitli oyun alanları gibi farklı donatılardan da faydalanan çocuklar, yeşil bir geleceğe miras bırakırken unutulmaz anlar yaşamış oldu.



Bölgedeki Peyzaj düzenlemesi tamamlandığında dev proje Çocuk Kent 70 binden fazla çalıyı ve 1500 ağacı içerisinde barındıran yeşil alanlarıyla göz kamaştıracak.



Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Aysima Polat, “Çocuk Kenti çok beğendim. Ağaçlarımız dünyamız için çok önemli. Dünyamızdaki kirli havayı alır ve bize temiz hava vererek oksijen sağlar. Bizde bugün buraya gelerek dünyamızın kirli havadan arınması için fidanlar diktik. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.



İlkokul öğrencisi Ecem Derin özellikle masal kahramanlarını ve oyun alanlarını çok beğendiği Çocuk Kent’e gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Burayı çok sevdim. Bir sürü fidan diktik ve bu doğamız için çok önemli. Ben doğamızı ve burayı çok seviyorum.” dedi.



İlkokul öğrencisi Hamza Yılmaz ise dikilen her ağacın ileride kente oksijen sağlayacağını söyleyerek, “Bu eğlenceli etkinlikte olmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte toprağı kazıp fidanları içine yerleştirdik. Ben çok keyif aldım. Fidan dikmek çok güzel bir şey.” dedi.



Minik kalpler dev proje çocuk kent için kolları sıvadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.