SPOR - 04 Ağustos 2024 Pazar 19:00

Türkiye Süpermoto Şampiyonası Uşak’ta yapıldı

A
A
A
Türkiye Süpermoto Şampiyonası Uşak’ta yapıldı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası, Yamaha R25 Kupası ve MiniGP yarışları Uşak’ta yapıldı.


Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın üçüncü ve dördüncü ayak yarışları, MiniGP ve Yamaha R25 Kupası bin 370 metre uzunluğundaki Uşak Belediyesi Yarış Pisti’nde yapıldı. Motor sporlarının en keskin virajlarında çekişmeli mücadelelerinin yaşandığı Süpermoto yarışlarında izleyenlerin heyecana ortak olduğu görüldü. Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın final ayağında S3, gençler 85cc, 65cc, 50cc kategorileri ile MiniGP ve Yamaha R25 Kupası’nda 61 sporcu mücadele etti.


Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Halil Arslan, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Rodi Pak, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu tarafından kupaları verildi.


Ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, yarışmalara katılan sporculara ve ailelerine teşekkür ederek, “Uluslararası kupa kazanmada ilk 5 federasyon içerisindeyiz. Bu başarı önce Allah, sonra da Kenan Sofuoğlu’nun açmış olduğu başarı yolu sayesinde. Tabii ki de sizlerin varlığı bunun en önemli unsurlarından. Gelecek yıllarda da dünyanın her yerinde motor sporlarında Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun İstiklal Marşı’nı okutabileceği bir sporcusu, şanlı Türk bayrağımızı birincilik gönderine çektirebilecek bir sporcusu Allah’ın izniyle hep olacak. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece biz burada ve bu sporda olmaya devam edeceğiz” dedi.



Türkiye Süpermoto Şampiyonası Uşak’ta yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.