ÇEVRE - 04 Ekim 2024 Cuma 15:47

Uşak’ta hafif raylı tramvay 2025 yılında hizmete giriyor

A
A
A
Uşak’ta hafif raylı tramvay 2025 yılında hizmete giriyor

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, hafif raylı tramvay projesinin 2025 yılında hizmete gireceğini açıkladı.



Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yapmış olduğu açıklamada, Uşak’ın toplu taşıma altyapısında devrim oluşturması beklenen tramvay projesinin, şehre hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük katkılar sağlayacağını belirterek, ilk defa bir il belediyesi olarak kent ulaşımında tramvayı kullanacaklarını söyledi.


Tramvayın ilk hattının kent merkezinde bulunan Yöresel Ürünler Çarşısı önünden başlayıp, İsmetpaşa Caddesi güzergâhından Atatürk Anıtı önüne kadar devam edeceğini vurgulayan Başkan Yalım; “İlk etap projesinin çalışmalarını başlatıyoruz. Söz verdiğimiz gibi tramvayımızı yeni yılın ilk ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu noktada özellikle trafiğin rahatlamasına da katkı sağlayacak olan tramvayımız çevre dostu bir ulaşım alternatifi olarak da değerlendirilebilir” dedi.



Uşak Belediyesi olarak yıllardır beklenen nostaljik Tramvay Projesini hayata geçirmek için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını hatırlatan Yalım, projenin tamamlanmasıyla birlikte Uşak’ın ulaşımda çağ atlayacağının altını çizdi.



Uşak’ta hafif raylı tramvay 2025 yılında hizmete giriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.