YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2015 Cuma 14:12

Sp Kadın Kolları'ndan ‘Milli İttifak' Buluşması

A
A
A
Sp Kadın Kolları'ndan ‘Milli İttifak' Buluşması

Saadet Partisi (SP) Van Kadın Kolları Başkanlığı, Milli İttifak buluşmasını gerçekleştirdi.
Yoğun katılımın olduğu programa AGD Hanımlar Komisyonu Genel Başkan Yardımcısı Hatice Kübra Gündüz konuşmacı olarak katıldı. Şişli Öğretmenevi’nde kahvaltı ile başlayan programda konuşan Saadet Partisi Van Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çakır, “İşte bizler bugün burada hanımlar olarak hep birlikte Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ‘Milli İttifak Buluşmaları’ndan birini de burada gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte haykırıyoruz ve diyoruz ki, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya İçin’ Milli Görüş davasının tek temsilcisi olan, Avrupa Birliği değil İslam Birliği diyoruz. Maddeciliği değil maneviyatı üstün tutan, kuvvetin yanında değil hakkın yanında olan, zulmü değil adaleti ilke edinen Saadet Partisi’nin barajı aşarak meclise girmesi ve iktidara yürümesi için bir araya gelmeliyiz” şeklinde konuştu.
Buluşmaya Ankara’dan katılan AGD Hanımlar Komisyonu Genel Başkan Yardımcısı Hatice Kübra Gündüz ise: “7 Haziran seçimlerine hızla yaklaştığımız şu günlerde Türkiye ve dünyada şahit olduğumuz olaylar, bu seçimi çok daha önemli hale getirmektedir. Milli İttifak olarak bizler modern kölelik düzeni dediğimiz bu düzene karşıyız. O yüzden ‘Yeni Bir Dünya Düzeni’ diyoruz. Her türlü zulme karşıyız. Sömürüye karşıyız. Daha fazla silah satmak için daha fazla çatışma çıkaran düzene karşıyız. Bir damla petrol için bin damla kan akıtmaktan çekinmeyen sisteme karşıyız. Hak ve adalet merkezli, adil bir dünyanın kurulması için mücadele ediyoruz. Sizlerle ülke gerçeklerini paylaştık. Büyük Birlik Partimizin ve Saadet Partimizin ittifakı ile kurulan Milli İttifak, ayrıştırmanın, kamplaştırmanın yapıldığı bugünlere inat birlik, beraberlik, kardeşliğin gücünü göstermiştir. Milli İttifak bu milletin pusulasıdır. Saadet Partisi’nin meclise girmesi bugün artık mecburiyettir. Çünkü feryadımız kuru particilik davası değil, devlet-millet sevdasıdır. Bugün milletimizin önüne konulan barajı, vicdanlara konulan prangalar olarak görüp bunu kırma zamanıdır. Bugün oylar bölünmesin diye değil, ülke bölünmesin diye birlik olma zamanıdır. Bugün üzerimizde emelleri olan ırkçı emperyalizme dur deme zamanıdır. Bugün büyük sorumluluğu hatırlayıp, kalplerin sesini duyma zamanıdır. Bugün birlik içinde saadet bulma zamanıdır. Mührü saadete vurma zamanıdır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.