YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 17:55

KONTEYNIR`DA 23 NİSAN COŞKUSU

A
A
A
KONTEYNIR`DA 23 NİSAN COŞKUSU

İki büyük depremin yaşandığı Van`da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı değişik noktalarda düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor.
Bu yıl Van Valiliği`nin organizasyonu ile kentin değişik mahallelerinde kurulan her konteynır kentte ayrı ayrı 23 Nisan etkinlikleri düzenlendi. Konteynır kentlerde yaşayan öğrenciler düzenlenen yarışmalar, illüzyon ve palyaço gösterileri ile gönüllerince eğlendiler.
KONTEYNIR KENTTE 23 NİSAN
Van`daki 23 Nisan etkinlikleri Van Valiliği önündeki törenlerin ardından konteynır kentlerde devam etti. Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Hüsrevpaşa Konteynır Kenti`nde 23 Nisan programı organize edildi. Kentte bulunan etkinlik çadırında düzenlenen kutlamalarda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ve skeçler sahnelendi. Daha sonra konteynır kentler arasında çuval, yumurta taşıma, mumyalama gibi yarışmalar yapıldı. İranlı İllüzyonist Behram Akbari`nin gösterisi ile oldukça eğlenceli zaman geçiren çocuklar, gönüllerince eğlendiler. Sadece 5 günlük bir çalışma ile oluşturulan halk oyunları ekiplerinin, 5 ilin halk oyunlarının derlenmesi ile hazırlanan gösterisi çadırdakiler tarafından büyük alkış aldı.
ÇOCUKLARA OYUNCAKLAR DAОITILDI
Konteynır kentteki etkinliğin sonunda düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılan çocuklara oyuncak dağıtıldı. Sevinçleri gözlerine okunan çocuklar, aldıkları hediyelerle mutlulukları ikiye katlandı. Konteynır kentte düzenlenen etkinliğin sonunda çocuklara oyuncak dağıtan Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, gösterilen duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür etti. Gönderilen oyuncakların çok kaliteli olduğunu ve öğrencileri mutlu ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Özel, ``Bugün çocuklarımızın mutlu olabilmesi için gönül birliği yaptık. Her yerde öğrencilerin deprem stresinden uzaklaşması için çalışma yaptık. Emeği geçen herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir