YEREL HABERLER - 26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:47

Eş Başkanlardan Esnaf Ziyareti

A
A
A
Eş Başkanlardan Esnaf Ziyareti

Van’ın Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.
Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, sabahın erken saatlerinde ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Vanyolu Caddesi ve Büyük Camii civarındaki esnafı ziyaret eden eş başkanlar, belediyenin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Vatandaşların son dönemlerde artan çatışma süreci için duyduğu rahatsızlığı ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin mağduriyetlerini dinleyen eş başkan Çağan ve Keskin, her iki konuda da ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini dile getirdi.
Kentsel dönüşüm konusunda gelen şikayetler üzerine konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin depremde harap olan Erciş’i daha da viraneye çevirdiğini ve bunun çıkış yolunun da politik duruşu, dünya görüşü nasıl olursa olsun Ercişlilerin birer hemşehri olarak bir araya gelip bu konuda tavır alması gerektiğini söyledi. Çağan, kentsel dönüşüm konusunda defalarca çağrı yaptıklarını ama söz konusu mağdur esnaftan yeterli desteği bulamadıklarını da sözlerine ekledi.
“HOPA HALKINA YARDIMA HAZIRIZ’’
Eş Başkan Diba Keskin ise, halkların birbirine sahip çıkacağını dile getirerek, ’’Devlet halka hizmet götürebildiği kadar vardır. Halklar birlik içerisinde devlete karşı kendi ortak yaşamlarını kurmalılar. Halklar birbirine sahip çıkar. Erciş depreminde Hopalılar Ercişlilere nasıl ki yardım eli uzattı, şimdi de bizlerin onlara yardım götürmemiz lazım. Bu anlamda Hopalılara yardıma hazırız ve elimizden ne geliyorsa yapacağız’’ dedi.
Ziyaretlerden memnun kalan halk, eş başkanlara teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.