ASAYİŞ - 17 Aralık 2011 Cumartesi 18:26

DEPREM ÇADIRINDA YANGIN

A
A
A
DEPREM ÇADIRINDA YANGIN

Van’da 13 nüfuslu bir ailenin yaşadığı çadır, kömür sobasının devrilmesi sonucu yandı ve içeride dumana maruz kalan yaşlı kadın zehirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Cevdetpaşa Mahallesi Esen 1. Sokak’taki çadırda yaşayan 13 nüfuslu Arslan ailesinin kaldığı çadır, kömür sobasının devrilmesi sonucu yandı. Cüneyt Arslan, yan çadırda oturduğu sırada ağabeyinin çadırında alevlerin yükseldiğini gördüğünü söyledi. İçeride felçli ve yatalak olan annesi Mülkiye Arslan’ı (55) dışarı çıkardığını ifade eden Arslan, "Annem dumandan zehirlendi. Sağlık ekipleri annemi daha sonra hastaneye götürdü. İtfaiye ekipleri ise kısa sürede bölgeye gelerek yangın diğer
çadırlara sıçramadan söndürdü" dedi.
Kısa sürede bölgeye gelen Türk Kızılayı görevlileri, çadırı yanan aileye ve Arslan kardeşlere 2 adet çadır verdi. Yetkililer kısa sürede her iki çadırı kurarak Arslan ailesinin yerleşmesine yardımcı oldular.
Öte yandan aile, tamamen yanan çadırda bulunan bir battaniye içerisinde olduğu ileri sürülen 5 bin TL’yi, saatlerce yanık yatakların arasında aradı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir