YEREL HABERLER - 23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:46

Kütüphanesiyle Özel Okullara Taş Çıkarıyor

A
A
A
Kütüphanesiyle Özel Okullara Taş Çıkarıyor

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi’nin modern kütüphanesi, öğrencileri okumaya ve ders çalışmaya teşvik ediyor.
Türkiye’de çok az ortaöğretim kurumunda bulunan kütüphanenin özel okulların kütüphanesiyle yarıştığını belirten Okul Müdürü Doğan Ergün, “4 binden fazla kitaba sahip olan kütüphanemiz, 75 kişilik oturma kapasitesine sahip. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan kütüphanemiz öğrencilerin okuldaki uğrak yeri durumundadır. Okul yönetimi olarak nitelikli bir eğitimin ancak iyi bir fiziki ortamda gerçekleşebileceğini düşünmekteyiz. Bu düşünceyle öğrencilerimizin boş zamanlarında kitap okuyabilecekleri ve ders çalışabilecekleri rahat, estetik, ferah ve kitap içeriğiyle zengin bir kütüphane oluşturduk. Çok az sayıda devlet okulunda bulunan kütüphanemizi özel olarak dizayn ettik” şeklinde konuştu.
Teknolojik koşulların ve bilişim teknolojilerinin ilerlemesine rağmen kitabın ve kütüphanenin öneminin azalmayacağını belirten Ergün, “Okulumuz kütüphanesinde internet ve fotokopi hizmetleri de verilmektedir. Yani bir öğrencimiz okuldan çıkıp başka yerlere gitmeden ödev ve çalışmalarını okul kütüphanesinde tamamlayabilmektedir. 75 öğrencimiz aynı anda kitap okuyabilmekte veya ders çalışabilmektedir. Kütüphanemizde bilim, sanat, öykü, roman gibi kategorilerde 4 binin üzerinde kitap bulunmaktadır” dedi.
Kütüphanenin yanı sıra okulun diğer alanlarıyla ilgili de konuşan Müdür Ergün, şunları söyledi:
“Okulumuzda zengin, estetik ve kullanışlı bir kütüphanenin yanı sıra kapalı spor salonu, resim atölyeleri, müzik sınıfları, öğrencilerimiz için bir halı saha, kız öğrenci pansiyonu da bulunmaktadır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.