GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 14:34

GAZETECİLERDEN GÖZALTILARA TEPKİ

A
A
A
GAZETECİLERDEN GÖZALTILARA TEPKİ

Van’da bazı yerel gazete muhabirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapılan açıklamada, gazetecilere yönelik gözaltılara tepki gösterildi.
Van Musa Anter Barış Parkı’nda basın açıklaması yapan DİHA, bazı yerel gazete muhabirleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, KCK operasyonundaki gözaltıları eleştirdi. Basın metnini okuyan DİHA muhabiri Sertaç Kayar, KCK adı altında bir "tiyatro’ oyunu" ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Bu oyunun kendilerine çekici gelmediğini belirten Kayar, "Çünkü iktidar unsurları her seferinde hedef göstererek tüm sürprizi bozdu ve oyunun da bir çekiciliği kalmadı. Hükümetin ses sanatçılarını hedef
gösteren açıklamaları ve saz ekibi yandaş medyanın bestelerinin kesinlikle çalıntı olduğunu ve savcıların bir an önce ’hırsızlık’ suçundan yasal işlem başlatması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Bu tiyatronun ve bestelerin sahibi Tansu Çiller, Süleyman Demirel, Mehmet Ağar ve adları farklı ama zihniyetleri aynı olan şahsiyetlerdir. 20 Aralık sabahı özgür basın geleneğinden gelen DİHA’nın 7 bürosu, Özgür Gündem gazetesi, Etik Ajans, Gün Matbaası ve Demokratik Modernite Dergisi’nin bürolarına düzenlenen ve
düne kadar devam eden baskınlarda toplam 48 gazeteci arkadaşımız gözaltına alındı ve her gün buna yenileri ekleniyor" ifadelerini kullandı.
Kayar, gazeteci ve tüm sivil toplum örgütlerini "basın özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyen zihniyete" karşı dayanışmaya davet ederek, "Yaşamın ve kışın tüm zorluklarına rağmen, kısıtlı imkanlara rağmen isminden dahi güç aldığımız Ape Musa Parkı’ndan halka doğru haber ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Kalabalık, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir