GENEL - 20 Şubat 2017 Pazartesi 13:59

Çığ altından kurtulan ekip karla mücadeleye devam ediyor

A
A
A
Çığ altından kurtulan ekip karla mücadeleye devam ediyor

Van’ın Başkale ilçesinde çığ altından kendi imkanlarıyla kurtulan karla mücadele ekibi, zorlu şartlara rağmen yine çığ bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Başkale ilçesi Aydemir Mahallesi yolunda çığ altında kalma anları görüntülenen ekip, 20 farklı noktada çığ düşmesi sonucu yolu kapanan Esenyamaç Mahallesi’nde yeniden çalışmalara katıldı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede, ekipler çığ tehlikesine rağmen yolu açmak için yoğun çaba harcadı. Karla mücadele çalışmalarına katılan iş makinesi operatörü Yakup Kılıç, üç gün önce çalışma arkadaşı Rahmi Güldaş ile çığ altında kaldıklarını anımsattı. Buradan kurtulduktan sonra ara vermeden çalışmalara devam ettiklerini anlatan Kılıç, "Çığ altında kaldıktan bir sonraki gün başka bir bölgeye gittik. 20’ye yakın çığın düştüğü bölgede çalışmamızı sürdürüyoruz. Bizim görevimiz vatandaşlara hizmet etmek" diye konuştu.
Kılıç, çığ düşen mahalle yolunu 4 saatlik çalışma sonucu tekrar ulaşıma açmayı hedeflediklerini kaydetti. Yolu kardan kapanan Aydemir Mahallesi’ne giden Yakup Kılıç ve Rahmi Güldaş’ın üzerine çığ düşmüş ve kendi çabalarıyla bulundukları yerden çıkma anları ise iş arkadaşları Fikret Savcı tarafından cep telefonuyla görüntülenmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.