GENEL - 28 Nisan 2017 Cuma 17:48

Kırgız Türkleri beşinci şehidini ebediyete uğurladı

A
A
A
Kırgız Türkleri beşinci şehidini ebediyete uğurladı

Van’ın Erciş ilçesinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen Güvenlik Korucusu Kırgız Türkü Nazım Taşkent’in cenazesi mahallesinde tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Van’ın Erciş ilçesinde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen Güvenlik Korucusu Kırgız Türkü Nazım Taşkent’in cenazesi mahallesinde tekbirler eşliğinde toprağa verildi.


Şehit Nazım Taşkent’in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından, ikindi saatlerinde Erciş Altındere Jandarma Karakoluna getirildi. Ardından, konvoy eşliğinde Ulupamir Mahallesi’ne getirilen Taşkent’in naaşı, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra tekbirler eşliğinde aile kabristanlığında toprağa verildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı tören sırasında tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.


Şehit yakını Abdulhalim Vatan ise şehit Taşkent’ten geriye 2’si engelli 4 çocuk kaldığını ifade ederek, "Terörle mücadelede bugüne kadar 5 şehit verdik. Vatanımız var olsun. Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Vatanı savunmaya devam edeceğiz. Her zaman için şehit olmaya da hazırız. Bizim devletimizden beklentimiz sadece bizlerden korucu alsın. Gençlerimiz daha çok korucu olmak istiyor. Vatanımız var olsun. Bayrağımız yüce olsun. Ne mutlu Türküm diyene’’ dedi.


Törene Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İl Jandarman Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Erciş 108. Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, güvenlik korucusunun silah arkadaşları, askerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Doluca Mahallesi kırsalında teröristlerce dün gece düzenlenen saldırıda Güvenlik Korucusu Nazım Taşkent (47) şehit olmuş, 3 güvenlik korucusu ise yaralanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.